Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση της Ένωσης Αναπληρωτών δασκάλων με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη

Συνάντηση της Ένωσης Αναπληρωτών δασκάλων με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη

Δημοσιεύτηκε: 6:54 μμ Σεπτέμβριος 4th, 2014  


KOURAKIS

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/9/2014, με εκπροσώπους της Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων και τον επικεφαλής του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή, κ. Αναστάσιο Κουράκη.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές σήμερα ( την αδιοριστία, τα δεινά του νόμου 3848, την τιμωρητική διάταξη για τον διετή αποκλεισμό απο τους πίνακες, τα κλειστά ολοήμερα στα ολιγοθέσια σχολεία κτλ) και έγινε συζήτηση εφ’ ολης της ύλης.

Όλα τα θέματα είναι σε διαβούλευση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα τεθούν και σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς. Αρχή τους είναι να υπάρξει διάλογος σε όλα τα θέματα.  Όπως μας διαβεβαίωσε,  η παιδεία είναι ένας από τους κλάδους στους οποίους  θα ρίξει βάρος (μαζί με την υγεία και την κοινωνική πρόνοια ), και  ότι στους διορισμούς στην εκπαίδευση, θα  πρέπει  να θεωρείται  η προϋπηρεσία ως ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομοθεσία που την απαξιώνει. Επίσης, εξέφρασε τη θέση του ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις που να εξασφαλίζουν την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

e-mesara.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...