Home / HEADER-NEWS / Σοβαρά προβλήματα στα ολοήμερα. Λόγος η ασάφεια στον αριθμό των προσλήψεων

Σοβαρά προβλήματα στα ολοήμερα. Λόγος η ασάφεια στον αριθμό των προσλήψεων

Δημοσιεύτηκε: 6:32 μμ Σεπτέμβριος 7th, 2014  


oloimero

Οι διευθυντές των σχολείων δεν γνωρίζουν πόσο προσωπικό θα έχουν για την κάλυψη των θέσεων αλλά ούτε πως θα το διαχειριστούν.

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρξει και φέτος όσο αναφορά τα κενά των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο. Οι προθέσεις του υπουργείου παιδείας είναι να φύγουν από τα ολοήμερα σχολεία διορισμένοι δάσκαλοι προκειμένου να «μπαλώσουν» τα κενά που υπάρχουν και στην θέση τους να μπουν μέσω ΕΣΠΑ νέοι δάσκαλοι, γεγονός που προκαλεί σύγχυση στους εκπαιδευτικούς κύκλους.

Εκτός από την σύγχυση όμως δημιουργείται και τεράστιο πρόβλημα στην εκπαίδευση διότι οι διευθυντές των σχολείων δεν γνωρίζουν πόσο προσωπικό θα έχουν για την κάλυψη των θέσεων αλλά ούτε πως θα το διαχειριστούν.

Την ίδια ώρα οι γονείς έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τι θα γίνει τελικά με αυτό το θέμα, ενώ διευθυντές των σχολείων περιμένουν τις πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου τελικά να βρουν μια λύση για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του στο prismanews.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, Μανώλης Μπελαδάκης, δήλωσε για το θέμα «Περιμένουμε τις πιστώσεις από το Υπουργείο προκειμένου να δούμε το μέγεθος του προβλήματος που έχει να κάνει με τα κενά στα σχολεία. Το σύστημα πάντως που προωθείται για την κάλυψη των κενών έχει οξύμωρο σχήμα και είναι λίγο «προκλητικό» θα έλεγα για τους δασκάλους. Από την ερχόμενη βδομάδα θα έχου μια μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα όποτε και περιμένουμε τις πιστώσεις .»

prismanews.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...