Home / HEADER-NEWS / Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές

Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές

Δημοσιεύτηκε: 10:52 πμ Σεπτέμβριος 23rd, 2014  


exoteriko

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι για πολλούς φοιτητές, αλλά και για τους δικούς τους, οι οποίοι πληρώνουν και τα έξοδα, όνειρο ζωής.
Κι αυτό γιατί θεωρούν πως σε κάποιες χώρες τόσοι οι προπτυχιακές, όσο και οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι ποιοτικότερες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC τρεις στους 4 γονείς θα ήθελαν να σπουδάσει το παιδί τους στο εξωτερικό όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στείλουν.
Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους φοιτητές σε ότι αφορά τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές και το κόστος διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία οι φοιτητές θα πληρώσουν κατά μέσο όρο πάνω από 42 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, στη Σιγκαπούρη λίγο πάνω από 39.000 ευρώ και στις ΗΠΑ γύρω στις 36.500 ευρώ το χρόνο.
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.
Αυτές είναι οι 15 ακριβότερες χώρες του κόσμου για σπουδές

Panep eksoterikou

Πηγή: iefimerida.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...