Home / HEADER-NEWS / Πάνω από 150 τα κενά όλων των ειδικοτήτων στην Ανατολική Αττική

Πάνω από 150 τα κενά όλων των ειδικοτήτων στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύτηκε: 11:12 πμ Σεπτέμβριος 29th, 2014  


letter

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα ΚΕΝΑ και

την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ στις 26/9

των :

αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117

michmous@gmail.com,

και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,

6977531018,

hcatri@gmail.com,

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Πάνω από 150 κενά όλων των ειδικοτήτων- χωρίς τα κενά της ειδικής αγωγής- παραμένουν στην Αν. Αττική μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών στις 26/9

Ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κατάσταση με τα κενά παραμένει τραγική. Οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο και σε δόσεις και πέρα από τις αδικίες που συνεπάγονται για τη σειρά των αναπληρωτών αλλά και την προϋπηρεσία τους, τα σχολεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια δυσκολία να λειτουργήσουν κανονικά. Η τακτική αυτή είναι συνειδητή επιλογή του ΥΠΑΙΘ γιατί έτσι πιέζουν τα σχολεία για να λειτουργήσουν με υπεράριθμα τμήματα, να μετακινηθούν μαθητές ώστε να μειωθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, κόβοντας θέσεις για προσλήψεις αναγκαίων αναπληρωτών αλλά και επιβαρύνοντας τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς με ωράρια λάστιχο και μετακινήσεις. Συγκεκριμένα μετά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ΠΕ 11 αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών ΤΠ και ΕΣΠΑ ΠΕ70 και ΠΕ60 οι οποίοι θα τοποθετηθούν οριστικά μέσα στην εβδομάδα, τα κενά στην Αν . Αττική- με βάση ότι αποδέχεται η διεύθυνση ως κενά-  παραμένουν ως εξής :

9 κενά δασκάλων σε τάξεις και ολοήμερα – χωρίς να υπολογίζουν 2ο δάσκαλο στο ολοήμερο ακόμα και εκεί που υπάρχει πληθώρα παιδιών και τα ολοήμερα φιλοξενούν μαθητές μόνο των μικρών τάξεων, δασκάλους για το ολοήμερο στα ΕΑΕΠ και δασκάλους για να διχοτομηθούν τμήματα των 26 και 27 μαθητών ακόμα και κει που υπάρχει αίθουσα.

12 κενά Νηπιαγωγών (υπήρχαν 30 κενά και ήρθαν 18 αναπληρωτές)

8 ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας για πρωινό και ολοήμερο

27 ΠΕ08 εικαστικών για πρωινό και ολοήμερο

21 ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής για πρωινό και ολοήμερο

35 ΠΕ16 Μουσικής για πρωινό και ολοήμερο

18 ΠΕ 19-20 Πληροφορικής για πρωινό και ολοήμερο

26 ΠΕ18-32 Θεατρολογίας για πρωινό και ολοήμερο .

Στο τέλος του ενημερωτικού παραθέτουμε τα κενά νηπιαγωγών και δασκάλων σύμφωνα με τη Δ/νση και καλούμε τους δ/ντές και τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν για όποιο λάθος υπάρχει και ιδιαίτερα για κενά που ΔΕΝ φαίνονται είτε για υπεράριθμα τμήματα που μπορούν να διχοτομηθούν.

Τι έγινε στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ

Την Παρασκευή 26/9/14 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Αν. Αττικής και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ από τα Δ.Σ. των συλλόγων εκπαιδευτικών της περιοχής. Στην παράσταση συμμετείχαν οι πρόεδροι Κώστας Τουλγαρίδης του «Κ. Σωτηρίου» και Σάββας Σεχίδης του «Δελμούζου», ο γραμματέας του «Σωκράτη» Δημήτρης Τρίμπος, o Χρήστος Κανδηλώρος (αντιπρόεδρος και αναπληρωτής αιρετός) και ο Δημήτρης Πριμηκύρης από το «Δελμούζο», η Βιολέττα Πατέλη αντιπρόεδρος του «Κ.Σωτηρίου» και ο αιρετός Μιχάλης Μουστάκας. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ. Συγκεκριμένα :

·                     για την αντιμετώπιση των λειτουργικών υπεραριθμιών.

 η διοίκηση παραδέχτηκε ότι υπήρχε πρόβλημα αλλά υποστήριξε ότι αποκαταστάθηκε με τις ενστάσεις αλλά δεν απάντησε γιατί αρνήθηκε επίμονα να ενημερώσει εξ αρχής σωστά τους συναδέλφους για τη διαδικασία τοποθέτησης των υπεράριθμων δημιουργώντας :    Ι) Σύγχυση στους συναδέλφους,  ΙΙ)Το απαραίτητο πλαίσιο παραπληροφόρησης πάνω στο οποίο μπορούσαν να αποκρυφτούν κενά , σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειακού διευθυντή, που προορίζονταν για τους “υπεραριθμους” των άλλων δ/νσεων και  ΙΙΙ) παρατυπίες στις τοποθετήσεις, που δε μπορούσαν παρά να εκπέσουν, μετά από τις παραινέσεις των αιρετών στα επόμενα ΠΥΣΠΕ, αφήνοντας όμως πίσω τους πικρία, ανασφάλεια και την αίσθηση αδικίας στους συναδέλφους, ενώ κόστισαν πολύτιμο χρόνο και πισωγυρίσματα στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της διεύθυνσης.

·                     για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποσπάσεων και την απόρριψη σημαντικού αριθμού.

η διοίκηση προφασίστηκε την καθυστέρηση όλων των μεταβολών ενώ επέμεινε ότι καλώς δεν έδωσε τις αποσπάσεις στις κοντινές περιοχές

·                     για την μη έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των λειτουργικών κενών, ακόμα και στους αιρετούς, παρά τις επανειλημμένες και έντονες δημόσιες εκκλήσεις τους,  με αποτέλεσμα την ύπαρξη σωρείας ενστάσεων από τους συναδέλφους και τη δημιουργία κλίματος δυσπιστίας.

κάτω από την απαίτηση όλων η δ/ντρια έδωσε εντολή να δοθούν τα κενά στον αιρετό Μιχάλη Μουστάκα – όλα  όσα αναγνωρίζει και στέλνει στο υπουργείο.

Είναι σαφές ότι αυτά πρέπει να διασταυρωθούν από τους συλλόγους, ενώ οι συνάδελφοι και οι δ/ντές καλούνται να ενημερώσουν για όλα τα υπεράριθμα τμήματα (με πάνω από 25 μαθητές) που υπάρχουν στην περιοχή ενώ υπάρχει αίθουσα για να  χωριστούν, ώστε να διεκδικήσουμε τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς χωρίς περικοπές.

·                     για τις συνεχείς μετακινήσεις των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Την Τετάρτη 24/9 το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησε «οριστικά» 5 αναπληρώτριες Τ.Π. ΠΕ70 (μεταξύ άλλων) σε σχολεία της περιοχής. Δυο μέρες μετά, την Παρασκευή 26/9 επανατοποθετεί τις συναδέλφισσες σε άλλα σχολεία λόγω λειτουργικής υπεραριθμίας. Με άλλα λόγια δεν υπήρχαν κενά στα σχολεία που τοποθετήθηκαν αρχικά.

η διοίκηση δικαιολόγησε το γεγονός λέγοντας ότι συγκεκριμένοι διευθυντές δεν ενημερώνουν ούτε άμεσα ούτε σωστά τη διεύθυνση για τα κενά και υπήρξαν ορισμένα(;) λάθη.

Για τις προσωρινές τοποθετήσεις των αναπληρωτών με απόφαση της δ/ντριας, η οποία πολλαπλασιάζει τις μετακινήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία ενώ δεν τους δίνει ούτε το περιθώριο της 1 μέρας μέχρι την τοποθέτηση τους από το ΠΥΣΠΕ, να τακτοποιήσουν τα αναγκαία (ΟΑΕΔ, μετεγκατάσταση κλπ).

Η δ/ντρια ενημέρωσε ότι είναι δεσμευτική υποχρέωση που ισχύει από φέτος γιατί το πρόγραμμα επιβάλει να φαίνεται μέρα παρουσίας στην εργασία από τη μέρα πρόσληψης προκειμένου να πληρωθεί ο συνάδελφος και έτσι εκτελεί άνωθεν εντολές.

·                     για την ιδιότυπη «ομηρία» στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι που πήραν αποσπάσεις αλλά δεν έχουν μετακινηθεί

η διοίκηση δήλωσε ότι από τη μεριά της θεωρεί ότι οι απόσπαση των συναδέλφων πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και να απελευθερωθούν ενώ εξήγησε ότι κάποιοι δ/ντες δεν αφήνουν τους συναδέλφους να φύγουν επειδή στο μεταξύ προέκυψαν και άλλα κενά στα σχολεία τους και έχουν ανάγκη τους εκπαιδευτικούς. Απαιτήσαμε αφού η διοίκηση έχει συγκεκριμένη απόφαση να δώσει  εντολή  για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΠΥΣΠΕ την οποία δεν μπορεί να καταστρατηγεί ο κάθε διευθυντής. Το θέμα της κάλυψης των κενών στα σχολεία λύνεται με το διορισμό όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών και όχι με την ομηρία των συναδέλφων που κρατιούνται μακριά από το σχολείο και την τάξη που τελικά θα αναλάβουν.

·                     το θέμα των οργανικών θέσεων που εξαφανίστηκαν φέτος ξαφνικά σε ορισμένα σχολεία χωρίς να υπάρχει κάποιο ΦΕΚ κατάργησης των οργανικών (αναφέραμε το παράδειγμα του 3ου Καλυβίων και του 4ου Μαρκοπούλου όπου πέρσι υπήρχε λειτουργική υπεραριθμία και φέτος εμφανίστηκε ως οργανική ) καθώς μάλιστα και την προηγούμενη χρονιά  είχε επικαλεστεί η διοίκηση τον επανέλεγχο όλων των οργανικών θέσεων

Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι στο συνολικό νέο επανέλεγχο προέκυψε αυτή η κατάσταση ( της μείωσης δηλ. οργανικών θέσεων)  και ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τις πραγματικές οργανικές . Επέμεινε ότι υπάρχουν πλέον καταγεγραμμένα όλα τα ΦΕΚ για την ίδρυση οργανικών ανά σχολική μονάδα και ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα από τους συλλόγους. Αν υπάρχουν υπόνοιες μπορούμε  να ζητήσουμε  διευκρινήσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις, είτε να καταθέσουμε αίτημα για  γραπτή τεκμηριωμένη απάντηση και να δούμε από κοινού στα ηλεκτρονικά αρχεία την πραγματική εικόνα των οργανικών θέσεων του κάθε σχολείου.

·                     για τα κενά σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν αν και βρισκόμαστε στο τέλος του Σεπτέμβρη, κενά που δεν επιτρέπουν στα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) να λειτουργήσουν κανονικά και σε ορισμένες περιπτώσεις να μη λειτουργούν καθόλου (βλέπε 36ο Ν/Γ Αχαρνών). Η δ/νση είπε ότι ζητάει αναπληρωτές για όλα τα κενά από το Υπουργείο και δεν διορίζει η ίδια αναπληρωτές.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε χωρίς την παρουσία των αιρετών συμφωνα με την απόφαση για να εκφραστεί η έντονη διαμρτυρία σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας στο ΠΥΣΠΕ. Για τις αποφάσεις που πήρε μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της διεύθυνσης.https://dipe-anatol.att.sch.gr

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός της συντονισμένης παράστασης των 3 συλλόγων στο ΠΥΣΠΕ γιατί φάνηκε ότι οι αιρετοί δεν  είναι μόνοι τους αλλά εκφράζουν τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς και στηρίζονται από αυτούς και ότι αν υπάρχουν ξανά στο μέλλον προβλήματα που αφορούν την πλήρη ενημέρωση των αιρετών και αυθαιρεσίες από τη μεριά της  διοίκησης η αντίδραση θα είναι πιο αποφασιστική και συντονισμένη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

            ΑΧΑΡΝΩΝ 4ο          -1 (ορ. χρόνου)                   ΑΧΑΡΝΩΝ 9ο          -1 (ορ. χρόνου)

ΑΧΑΡΝΩΝ 11ο        -1                               ΑΧΑΡΝΩΝ 12ο        -1 (ορ. χρόνου)

ΑΧΑΡΝΩΝ 14ο            -1                                  ΑΧΑΡΝΩΝ 19ο      -1

ΑΧΑΡΝΩΝ 22ο        -1 (ορ. χρόνου)                ΑΧΑΡΝΩΝ 27ο           -1 (ορ. χρόνου)

ΑΧΑΡΝΩΝ 36ο        -1 (ορ. χρόνου)       ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 2ο  -1 (ορ.χρόν)

ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2ο       -1 (ορ. χρόνου)       ΚΑΛΥΒΙΩΝ 3ο                     -1

ΚΟΥΒΑΡΑ – ΠΕΤΑ     -1                   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 2ο              -1 (ορ. χρόν)

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 3ο           -1 (ορ. χρόνου)   ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 3ο   -1

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ                    -1 (ορ. χρόνου)  ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙΟΥ                        -1

ΜΑΡΑΘΩΝΑ 1ο                  -1 (ορ. χρόνου)  ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ 1ο      -1

ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 2ο                    -1 (ορ. χρόνου)  1ο  ΑΥΛΩΝΑ                 -2

ΚΑΛΑΜΟΥ                -1                                    2ο ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ         -1

2ο Ν. ΠΑΛΑΤΙΩΝ    -1                             ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ     -1

ΣΤΑΜΑΤΑΣ                -1                                     ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ               -1

ΩΡΩΠΟΥ                   -1

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΕ70

            5ο Αχαρνών             -1 (ορ. χρόνου)       15ο Αχαρνών          -1 (ορ. χρόνου)

            18ο Αχαρνών          -1                                19ο Αχαρνών          -1 (ορ. χρόνου)

22ο Αχαρνών          -1                                24ο Αχαρνών          -2

28o Αχαρνών          -1                                ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2ο       -1

ΚΕΡΑΤΕΑΣ 1ο           -1(ορ. χρόνου)        ΚΟΡΩΠΙΟΥ 5ο         -1

ΚΟΥΒΑΡΑ – ΠΕΤΑ     -1 (ορ. χρόνου)       ΛΑΥΡΙΟΥ 1ο             -1

ΛΑΥΡΙΟΥ 2ο             -1                                ΛΑΥΡΙΟΥ 3ο             -1

ΠΑΙΑΝΙΑΣ 4ο           -1 (ορ. χρόνου)         ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ 1ο   -1

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 3ο       12 ώρες             ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 6ο             -1

ΒΑΡΝΑΒΑ                 -1        12 ώρες              ΓΕΡΑΚΑ 1ο             -1 (ορ. χρόνου)

ΓΕΡΑΚΑ 6ο                -1 (ορ. χρόνου)       ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 2ο            -1

ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 3ο            -1                    ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ                    -1        12 ώρες

ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ           -1                    ΑΥΛΩΝΑ                    -2

ΑΦΙΔΝΩΝ                 -1                                ΚΑΛΑΜΟΥ                -1

ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ           -3                               ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΩΡΩΠΟΥ     -3

1ο ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ           -1                   ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ  -1 (ορ. χρόνου)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...