Home / Featured / Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσει το αν θα γίνει ΑΣΕΠ

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσει το αν θα γίνει ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 7:27 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2014  


asep

Όπως έγραψε το news.gr, σήμερα κατατέθηκε η νομοτεχνική βελτίωση για το ξεκλείδωμα των πινάκων. Το news.gr έχει στη διάθεση του τη νομοτεχνική βελτίωση που ανοίγει τους πίνακες από 1-9-2012. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στο τέλος του άρθρου 5 προστίθεται παράγραφος 4 ώς εξής:

“Η διανυθείσα από 1-9-2012 και εντεύθεν προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετράται. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας”.

Ο κ. Λοβέρδος στην τοποθέτηση του διευκρίνισε ότι θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από την 1-9-2012 και επιχειρηματολόγησε για αυτή του την απόφαση αναφέροντας ότι η μη πραγματοποίηση του ΑΣΕΠ του 2012 έπρεπε να είχε ανησυχήσει όσους δεν επέλεξαν να εργαστούν ως αναπληρωτές το διάστημα 2010-2012.

Το διάστημα 2010-12, τόνισε ο υπουργός, δεν αναγνωρίζεται, καθώς οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθεί μέχρι τη διενέργεια ΑΣΕΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην επιλέξουν να εργαστούν ως αναπληρωτές.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η συζήτηση για το άνοιγμα των πινάκων έχει νόημα αν δεν καταφέρει το Υπουργείο να φύγει από τον κανόνα 1/10. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη της διενέργειας ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ενός σημαντικού αριθμού δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών. Για όσους ζητούν τη διενέργεια ΑΣΕΠ ακόμα και με την αναλογία 1/10, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έναν διαγωνισμό για την πρόσληψη ελάχιστων ατόμων.

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ αυτή την χρονιά ή το επόμενο έτος. Το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά μέσα στο Σεπτέμβριο την καταγραφή των κενών για να δείξει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτικών.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τροπολογία για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας

Αποσπάσματα ομιλιών και δηλώσεις κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή

Από το 2015 η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας. Οι προσθήκες – νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Ποια σχολεία θα δίνουν διπλά μόρια στους εκπαιδευτικούς


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...