Home / HEADER-NEWS / Κομισιόν – Ελέγξτε άμεσα τους τίτλους των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης

Κομισιόν – Ελέγξτε άμεσα τους τίτλους των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 2:45 μμ Σεπτέμβριος 22nd, 2014  


europaikes

Η Κομισιόν καλεί Υπουργό Παιδείας: μετά από τις καταγγελίες εκπροσώπου των κοινωνικών εταίρων στην Ε.Ε. για τους χιλιάδες παράνομους τίτλους που έχουν εκδοθεί και για το ζήτημα της διασφάλισης της νομιμότητας και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης, η Κομισιόν ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παρανομίας και αδιαφάνειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ «η ώρα της αξιολόγησης της προσπάθειας της πολιτείας για να υπάρξει κάθαρση και αποκατάσταση της νομιμότητας στον χώρο αυτό έφτασε. Η Κομισιόν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διημερίδας του European Advisory Group fοr Education το ελληνικό ζήτημα. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα, έστω και την ύστατη ώρα, να αναγγείλει σειρά ενεργειών που θα αποδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι διατεθειμένη να επιβάλλει τάξη στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων και της διασφάλισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της νομιμότητας των τίτλων που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς.»

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ συνεχίζει:

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μετά από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με το φλέγον ζήτημα της πιστοποίησης προσόντων στο χώρο των Η/Υ και των Ξένων Γλωσσών, με την αδυναμία της διοίκησης να εποπτεύσει την ιδιωτική εκπαίδευση, με την υπόθεση της πιθανής νόθευσης της διαδικασίας της Τράπεζας Θεμάτων και τις καταγγελίες γονέων μαθητών δημόσιων σχολείων για παραχάραξη ωρολόγιου προγράμματος και ενδοσχολικών διαδικασιών σε ιδιωτικά σχολεία, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ θα συνεδριάσει, υπό το φως των νέων, δραματικών εξελίξεων, εκτάκτως αύριο στη 1 μμ και θα ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Οι γονείς των μαθητών σε όλα τα σχολεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, δικαιούνται να πληροφορηθούν, αν η ελληνική πολιτεία θα διασφαλίσει την ισονομία στην αξιολόγηση όλων των παιδιών, στη νομιμότητα όλων των εκδιδόμενων τίτλων και το αδιάβλητο των Πανελλαδικών Εξετάσεων που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ενημερωτική ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...