Home / HEADER-NEWS / Ιστοσελίδες για ανεύρεση δωρεάν ή χαμηλού κόστους μαθήματα ξένων γλωσσών στη Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδες για ανεύρεση δωρεάν ή χαμηλού κόστους μαθήματα ξένων γλωσσών στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: 8:03 πμ Σεπτέμβριος 27th, 2014  


xenes-glwsses

Μένεις στη Θεσσαλονίκη, θέλεις να εκμεταλευτείς το χρόνο σου μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα αλλά τα δίδακτρα είναι πολύ ακριβά; Κι όμως υπάρχουν οικονομικές ή ακόμα και δωρεάν λύσεις, για να ενταχθείς σε ένα τμήμα ξένων γλωσσών. Τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται διάφορα τμήματα ξένων γλωσσών, στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν ή με λίγα χρήματα. Που θα τα βρεις:

cityportal.gr  Παρακολουθώντας συχνά την ιστοσελίδα αυτή και ιδιαίτερα κατά τις περιόδους Αυγούστου-Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, μπορείς να βρεις ό,τι νέο τμήμα ξεκινάει τη συγκεκριμένη περίοδο, σε σχέση με την εκμάθηση ξένων γλωσσών ή άλλων γνωστικών αντικειμένων (π.χ. υπολογιστές).

Δήμος Θεσσαλονίκης Δωρεάν τμήματα ξένων γλωσσών, με τη συνδρομή εθελοντών καθηγητών, διοργανώνονται ανά περιόδους από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα αυτά πραγματοποιούνται στις περιφερειακές δημοτικές βιβλιοθήκες, στο δημαρχιακό μέγαρο και αλλού. Οι γλώσσες που διδάσκονται είναι οι εξής: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρώσικα, ισπανικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, τούρκικα, βουλγάρικα, σέρβικα και κινέζικα.

inedivim.gr Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης μπορεί να διοργανώσουν δωρεάν τμήματα ξένων γλωσσών, όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά κ.α.

ΚΕΔΗΘ  Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) πραγματοποιεί επίσης σεμινάρια-τμήματα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, όπως αγγλικά, γερμανικά, ρώσικα, ισπανικά, ιταλικά, με μικρό κόστος.

Ελπίδα για το Παιδί  Η μη κυβερνητική οργάνωση «Ελπίδα για το παιδί» διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκονται αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρώσικα και γερμανικά.

Επιπροσθέτως, κάποιες εταιρίες εύρεσης προσωπικού για ξένες εταιρείες αναλαμβάνουν τη δωρεάν εκμάθηση της ξένης γλώσσας μιας συγκεκριμένης χώρας σε όσους ενδιαφερόμενους πληρούν τα κατάλληλα προσόντα και θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα αυτή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης γερμανικών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για γιατρούς που επιθυμούν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών πραγματοποιούνται και στα Κοινωνικά φροντιστήρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ρωσικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Αν ενδιαφέρεσαι ειδικά για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, μια πολύ οικονομική επιλογή αποτελεί ο Ρωσικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στον οποίο διδάσκουν φιλόλογοι καθηγητές από τη Ρωσία.

Επειδή τα συγκεκριμένα τμήματα μαθημάτων πραγματοποιούνται δωρεάν ή με λίγα χρήματα είναι επόμενο ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση. Για το λόγο αυτό κι επειδή τηρείται συνήθως σειρά προτεραιότητας, είναι σκόπιμο να κάνει κανείς αίτηση εγγραφής το συντομότερο δυνατόν. Μπορείς πάντα να κάνεις εγγραφή στις ομάδες των ιστοσελίδων των παραπάνω οργανώσεων – συλλόγων οργανισμών στο facebook ώστε να λαμβάνεις ενημερώσεις για νέα τμήματα. Επίσης, μπορείς να ταξινομήσεις τις ιστοσελίδες αυτές στον κατάλληλο φάκελο, στα «αγαπημένα» του browser σου.

Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να βρεις ένα δωρεάν ή οικονομικό τμήμα, υπάρχουν κάποιες δωρεάν ή με μικρό χρηματικό αντίτιμο λύσεις εκμάθησης γλωσσών online, μέσω διαδικτύου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...