Home / Featured / Η τροπολογία για την Πληροφορική ξεσηκώνει τους Χημικούς

Η τροπολογία για την Πληροφορική ξεσηκώνει τους Χημικούς

Δημοσιεύτηκε: 6:02 μμ Σεπτέμβριος 18th, 2014  


pc

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ετοιμάζεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η τροπολογία σύμφωνα με πληροφορίες του διαδικτυακού τόπου essos.gr θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις θρησκείες το οποίο συζητείται την άλλη εβδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Εάν όμως θα κατατεθεί και θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή το  Σχέδιο Νόμου για την Ερευνα η τροπολογία θα συμπεριληφθεί σ αυτό το νομοσχέδιο.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, η οποία ζητά να μην αντικατασταθεί η Χημεία από την Πληροφορική.

Η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συγκαλεί Έκτακτη Σύνοδο τη Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 8 του Νόμου 1804/88 με απόφαση της ΔΕ της 17ης Σεπτεμβρίου 2014 με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

«Εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Καθορισμός της στάσης του κλάδου».

……………………………………………………………………………………………………………………….

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Τη Δευτέρα θα συναντηθούμε με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη για να δουμε πως θα ενταχθούνε και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

Ακόμη υπάρχει δεδομένη η θέληση του Υπουργείου Παιδείας, να εισαχθεί το μάθημα της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την οριστικοποίηση των παραπάνω θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν. Πάντως έγκαιρα πριν από τις 30 Μαΐου 2015

…………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

news.gr

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η εισαγωγή της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στο STAR. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα επισκεφτεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να τον ρωτήσει αν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λοβέρδος τα εξής:

“Το έχω δηλώσει δύο φορές, είμαι έτοιμος, το έχουμε λύσει, θα μπει η πληροφορική, αλλά θα το ανακοινώσουμε τη Δευτέρα διότι θα πάμε με τον κ. Κικίλια στον κ. Αβραμόπουλο να ρωτήσουμε αν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές για Ευέλπιδες, Ικάρους και Nαυτικούς Δοκίμους ή στις σχολές της αστυνομίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλες οι εξετάσεις θα μείνουν στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί εδώ υπάρχει το πιο αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα. Άρα περιμένουμε να το ανακοινώσουμε μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο ή θα ανακοινώσουμε μόνο την πληροφορική αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για τις στρατιωτικές σχολές”.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...