Home / HEADER-NEWS / Εύρυθμη η λειτουργία των σχολείων!

Εύρυθμη η λειτουργία των σχολείων!

Δημοσιεύτηκε: 8:45 πμ Σεπτέμβριος 21st, 2014  


loverdos_madata_253601939

– Έχουμε εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία, έχουμε πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, μέχρι χθες τον διορισμό 10.000 αναπληρωτών.

Έχουμε τις δύο επόμενες εβδομάδες να διορίσουμε ακόμα 5.000 αναπληρωτές εκεί που διαμορφώνονται τα κενά, δηλαδή στα σχολεία που τώρα διαμορφώνονται Τμήματα όπως είναι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα Τεχνικά Λύκεια, τα Εσπερινά σχολεία ή θα έχουμε 1000 εκπαιδευτικούς για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

– Πρέπει να πω μία αλήθεια: δεν διαφωνούμε με τους συνδικαλιστές σε σχέση με τα κενά που προκύπτουν βάσει των αναγκών που ορίζει ο Νόμος. Πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις σε δύο ή τρεις σχολικές μονάδες σε περιοχές που εξυπηρετούνται από έναν καθηγητή και όχι από τρεις. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα σε όλα τα σχολεία να έχουμε όλο το προσωπικό που ο Νόμος και οι εγκύκλιοι ορίζουν. Αυτό δεν θα γίνει γιατί η χώρα δεν έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει όλα αυτά τα κενά. Θα λειτουργήσουμε με όλα αυτά τα κενά τα οποία δεν θα είναι αποτρεπτικά στη λειτουργία του σχολείου και του μαθητή. Λειτουργούμε εκ των ενόντων. Σημειώστε ότι η Ελλάδα διαθέτει 127.000 εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή με τους Αναπληρωτές φτάνουμε τους 143.000 εν μέσω κρίσης. Εμείς κερδίσαμε ένα στοίχημα για το 2014-15 καμία δομή να μην είναι κλειστή αλλά η πληρότητα είναι στόχος που θα συνδυαστεί μόνο με την πολιτική ανάπτυξης.
Πηγή: dictyo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...