Home / HEADER-NEWS / Επί μνημονίου μειώθηκε κατά 27% το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης

Επί μνημονίου μειώθηκε κατά 27% το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 4:12 μμ Σεπτέμβριος 20th, 2014  


kotsifakis

Θ. Κοτσιφάκης: Επί μνημονίου μειώθηκε κατά 27% το εκπαιδευτικό δυναμικό (συνέντευξη)

Κατά 27% μειώθηκε το εκπαιδευτικό δυναμικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα τέσσερα χρόνια του μνημονίου, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο για την Παιδεία τον Οκτώβριο, μιλώντας στην εκπομπή «Περπατάμε Μαζί» του Vmedia (www.vmedia.gr) που παρουσιάζουν ο Μωυσής Λίτσης και ο Σταμάτης Στεφανάκος.

Τα δύο τελευταία χρόνια μειώθηκαν κατά 15.000 οι θέσεις των εκπαιδευτικών και προσλήφθηκαν μόλις 92, είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα την κατάσταση στη Μέση Εκπαίδευση.

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός εργάζεται περισσότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης, επεσήμανε ο Θ. Κοτσιφάκης αναφερόμενος στο  διαδεδομένο μύθο τον οποίο αναπαράγουν πολλά από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Επανέλαβε  το πάγιο αίτημα των καθηγητών για αύξηση των διδακτικών ωρών και μείωση των εξετάσεων. «Ο Έλληνας εκπαιδευτικός εργάζεται περισσότερο και αμείβεται λιγότερο», είπε.

Στηλίτευσε ακόμη το αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο, θέμα για το οποίο συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο παρουσιάζοντας τις απόψεις της Ομοσπονδίας.

Υποστήριξε ότι στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να περάσει ο ιδιωτικός τομέας στη δημόσια εκπαίδευση: «Το κράτος δεν θα χρηματοδοτεί το σχολείο αλλά θα δίνει σε κάθε γονιό ένα κουπόνι να διαλέξει σχολείο, δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο» και όταν τελειώσουν τα λεφτά θα κληθεί να βάλει το χέρι στη τσέπη.

Ο Θ. Κοτσιφάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία μελέτης για το 2010-12, τα οποία θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα έχει υπάρξει μεγάλη μείωση στους μισθούς των εκπαιδευτικών,  σε αντίθεση με τη σταθερότητα ή και αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών σε χώρες στον υπόλοιπο κόσμο.

Υποσχέθηκε ακόμη συνέχιση των κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι «προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις την τελευταία εβδομάδα του μήνα». Έχει επίσης γίνει πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για γενική απεργία και ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο για την Παιδεία τον Οκτώβριο σε συνεργασία με γονείς.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

-https://left.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...