Home / HEADER-NEWS / Έγινε φοιτήτρια στα 69 της!

Έγινε φοιτήτρια στα 69 της!

Δημοσιεύτηκε: 11:14 πμ Σεπτέμβριος 2nd, 2014  


panepistimio_aigaiou

Η Νίκη Λαζάρου, απόφοιτη του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα περνώντας στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΛΕΣΒΟΣ
Της Ανθής Παζιάνου – Εφημερίδα των Συντακτών
Ηταν που… «δεν τα πήγα καλά με τη βαθμολογία»! Αυτό δήλωνε η 69χρονη Νίκη Λαζάρου πριν από δύο μήνες στην «Εφ.Συν.», όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η κ. Λαζάρου ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία υποψήφια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στη Λέσβο, αν όχι στην Ελλάδα, απόφοιτη του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, που λίγες μέρες πριν έμαθε ότι πέρασε στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η κ. Λαζάρου διαψεύστηκε –ευτυχώς για κείνη– αναφορικά με τις επιδόσεις της, αλλά και αναφορικά με το αντικείμενο που θα ήθελε να σπουδάσει.
Στόχος της ήταν η Κοινωνιολογία. Κι αυτό γιατί εντόπιζε μέγα χάσμα ανάμεσα στις δικές της απόψεις, αλλά και των υπόλοιπων συμμαθητών της, από το 2005 που ξεκίνησε να φοιτά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ηθελε, λοιπόν, να μάθει να συμβιβάζεται με τις διαφορετικές απόψεις.
Κι αν δεν πέρασε Κοινωνιολογία, αλλά Κοινωνική Ανθρωπολογία, είναι τελικά δις χαρούμενη, αφού… κατά τη φοιτητική της ζωή πια θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει απόψεις, συμπεριφορές, τελετουργίες άλλων λαών και μη δυτικών πολιτισμών.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω, όχι μόνο ότι πέρασα, αλλά και ότι η ανθρωπολογία είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να σπουδάσω!» λέει με συγκίνηση στην «Εφ.Συν.».
Από την Αφρική στη Μυτιλήνη
Παράλληλα, δεν θα χρειαστεί ούτε να ξενιτευτεί, όπως στα 22 της χρόνια, όταν η οικογένειά της την έστειλε στην Αφρική για να παντρευτεί. Η σχολή της είναι στη Μυτιλήνη, όπου μένει μόνιμα από το 1995, όταν επέστρεψε με τον δεύτερο σύζυγό της, που «χάρη στον Τομ, πέτυχα όσα ονειρευόμουν!».
Τριπλή η χαρά και για τον διευθυντή του εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βλάση Ταμβακέρα, καθώς και οι τρεις υποψήφιοι του σχολείου, παρά τις δυσκολίες του ο καθένας, άλλος χωρίς φροντιστήρια, άλλος χωρίς καμιά βοήθεια από το σπίτι, αλλά και οι τρεις τους με επιμονή, πέρασαν σε πανεπιστήμιο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...