Home / HEADER-NEWS / «Δύο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα ολοήμερα»

«Δύο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα ολοήμερα»

Δημοσιεύτηκε: 6:27 πμ Σεπτέμβριος 10th, 2014  


oloimero

Με … ήξεις αφήξεις και πολλές ελλείψεις θα ανοίξουν όπως φαίνεται τα σχολεία την Πέμπτη, αφού ακόμα κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση αναφορικά με το τι πρόκειται να γίνει με τα κενά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα Ολοήμερα Σχολεία και στα κενά που δημιουργούνται σε αυτά, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως κενά δεν υπάρχουν σε όλα τα σχολεία.

Η διφορούμενη στάση του Υπουργείου ωστόσο, που στην αρχή είπε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στα ημερήσια σχολεία, με σκοπό να γίνουν τοποθετήσεις στα Ολοήμερα μέσω ΕΣΠΑ και η αλλαγή στάσης στη συνέχεια που άφηνε όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Την ίδια στιγμή, ενώ το Υπουργείο έχει ανακοινώσει πιστώσεις για τους εκπαιδευτικούς Ολοήμερων, μέχρι και χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος Υπουργός δεν είχε προχωρήσει στην υπογραφή τους.

Με βάση τις δεδομένες συνθήκες, αλλά και το γεγονός πως οι πιστώσεις δεν φθάνουν με τίποτα για να καλύψουν τα κενά, γίνεται κατανοητό, πως η νέα χρονιά πρόκειται να μπει με το … αριστερό.

Υπάρχει μια έντονη διγλωσσία του Υπουργείου και πάρα πολλές ασάφειες αναφέρει με δηλώσεις του στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκος Καζαντζάκης, Μανώλης Μπελαδάκης.

Δύο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα ολοήμερα, δεν ξέρουμε τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο με τις πιστώσεις, ούτε και με τις πολλές ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία επισημαίνει για να προσθέσει πως οι εκπαιδευτικοί περιμένουν έστω και την τελευταία στιγμή, μία απόφαση ή μία λύση, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς ελλείψεις και προβλήματα.

Με δεδομένο όμως πως ήδη βρισκόμαστε στην Τρίτη και σαφής απάντηση δεν υπάρχει για κανένα θέμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως πολλά σχολεία θα υπολειτουργήσουν στο άνοιγμα τους, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος σχολεία την πρώτη ημέρα να μην ανοίξουν καν.

https://www.prismanews.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...