Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία καθηγητών Αγγλικής για τη Β ανάθεση της Ιστορίας

Διαμαρτυρία καθηγητών Αγγλικής για τη Β ανάθεση της Ιστορίας

Δημοσιεύτηκε: 10:34 πμ Σεπτέμβριος 8th, 2014  


istoria

englishteachersinserres.blogspot.com

blogs.sch.gr/groups/englishteachers-in-serres/

serresteum@hotmail.com

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΛΩΝ ΕΝΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: « Β’ αναθέσεις 2014-2015»

Σέρρες, 7/9/2014

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:

Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων,

Υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ.κ. Καθηγητές Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

κ.κ. Σχολικούς Συμβούλους Αγγλικής

Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης,

Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος,

Τοπικές / περιφερειακές ενώσεις καθηγητών αγγλικής δημόσιας εκπαίδευσης

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών

Δεδομένης της ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας στους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 στη βαθμίδα του Γυμνασίου (02-09-2014137852/Γ2) και της επιστημονικής επάρκειας του κλάδου μας, οι φιλόλογοι Αγγλικής Γλώσσας διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από τη Β’ ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας στη βαθμίδα του Λυκείου, όπου «Η ελληνική ιστορία εξετάζεται ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας ιστορίας και ειδικά της ευρωπαϊκής, της οποίας και αποτελεί οργανικό τμήμα.» σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σχολικών εγχειριδίων του Λυκείου.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ:

Θεωρούμε απαραίτητη τη σύνδεση του μαθήματος Αγγλικών με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και την προώθησή του μέσα στο Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο για την απόκτηση πτυχίων Β2 στο Γυμνάσιο και Γ2 στη Β΄Λυκείου, εφόσον αυτός είναι και ο στόχος του Υπουργείου. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ζητούμε αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος Αγγλικών σε 3 ώρες στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και Α΄-Β΄ Γενικού Λυκείου και σε τουλάχιστον 2 ώρες στα Μουσικά Λύκεια (μετά την απαράδεκτη μείωση σε 1!! ώρα την εβδομάδα στις Α΄και Β΄τάξεις) και  στα ΕΠΑΛ.

Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από την Επιμόρφωση β΄Επιπέδου στις Νέες τεχνολογίες, ο οποίος καταπατά τις αρχές ισοτιμίας και αξιοκρατίας, καθώς στερεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 από μια ουσιαστική επιμόρφωση που προσφέρεται σε συναδέλφους με τους οποίους συνεργαζόμαστε στα ίδια σχολεία και δίνει προβάδισμα σε άλλους κλάδους-που δικαιούνται τη μοριοδότηση αυτής της επιμόρφωσης- σε διαδικασίες κρίσεων για θέσεις ευθύνης.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί Ξένων Γλωσσών υφίστανται την αδικία ότι δεν μοριοδοτούνται για την Άριστη Γνώση Ξένης Γλώσσας, όταν δικαιούνται αυτής της μοριοδότησης συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων κάτοχοι πτυχίων επιπέδου Γ2 (Proficiency) που είναι κατώτερα του πανεπιστημιακού πτυχίου Ξένης Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το επιχείρημα είναι ότι οι Εκπαιδευτικοί παίρνουν τα μόρια του πτυχίου τους που είναι και βασικό πτυχίο διορισμού. Όμως, η αδικία αυτή έχει αρθεί – και ορθώς αυτό έγινε – όταν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (ΠΕ19-20) μοριοδοτήθηκαν για τις ΤΠΕ επιπροσθέτως των μορίων του πτυχίου τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρίσεων Διευθυντών Σχολικών μονάδων.

Ζητούμε την επίλυση του ζητήματος τοποθέτησης των συναδέλφων  που έχουν μεταταχθεί από τη Δ/θμια στην Π/θμια Εκπαίδευση με τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε σχολεία με πάγια λειτουργικά κενά(πχ. ΕΑΕΠ) από έναν ενιαίο για όλους πίνακα μεταθέσεων – αποσπάσεων, εφόσον  ήδη έχει γίνει μετατροπή των μορίων των μεταταγμένων συναδέλφων σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης της Π/θμιας με αναδρομική ισχύ, για την επίτευξη δίκαιης και ορθολογικής ανακατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Δ.Σ. της ‘Ενωσης

Πρόεδρος                   Σουζάνα Δράμπα

Αντιπρόεδρος            Δώρα Γκένιου

Γραμματέας               Ελπίδα Τσακίρδαη

Ταμίας                        Τσεπελή Μαριάνθη

Μέλη                          ‘Εφη Τζούρη

Χριστίνα Σαββοπούλου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...