Home / HEADER-NEWS / Δελτίο Τύπου – Συνέλευση των μελών της Π.Ε.Α.Δ.

Δελτίο Τύπου – Συνέλευση των μελών της Π.Ε.Α.Δ.

Δημοσιεύτηκε: 8:05 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2014  


letter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 2-9-2014 στα γραφεία της ΟΛΜΕ η συνέλευση-συζήτηση των μελών της Π.Ε.Α.Δ αλλά και με τη συμμετοχή και  νέων μελών-αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΟΛΜΕ ο ταμίας της   Βασίλης Τζαφάς και η πρόεδρος της Β ΈΛΜΕ Έβρου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Κική Γιαννάτου. Συζητήθηκαν όλες οι επίκαιρες εξελίξεις στο χώρο των αναπληρωτών και επιβεβαιώθηκε και συμπληρώθηκε το πλαίσιο διεκδίκησης του Συλλόγου:

  • Διορισμούς  1:1 (για κάθε συνταξιοδότηση ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού)

 

  • Διορισμούς με ποσόστωση  60-40 %:
    • 60% από πίνακα στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται επιτυχόντες σε έναν οποιοδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και με προϋπηρεσία . («διευρυμένο» 24μηνο)
    • και 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών που προκύπτει με βάση την πραγματική προϋπηρεσία αντίστοιχα(ανεξάρτητα από το αν έχουν περάσει σε ΑΣΕΠ ή όχι) με επιπλέον κριτήριο την ημερομηνία λήψης πτυχίου.

 

  • Ξεκλείδωμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της  προϋπηρεσίας  για όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους οι οποίοι προσλήφθηκαν σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας  αποκλειστικά  από τον πίνακα αναπληρωτών. Για τους απολυμένους εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, προσμέτρηση μόνο της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από πρόσληψη σε δημόσια σχολεία.

 

  • Πλήρης διαχωρισμός των πινάκων της Γενικής και της Ειδικής αγωγής. Να δοθούν οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή χωρίς δυνατότητα μετάταξης στη γενική αγωγή.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...