Home / HEADER-NEWS / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.ΦΥ.Ρ: Μια πρώτη νίκη του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ απέναντι στο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ με την Α ανάθεση της Φυσικής σε Φυσικούς του κλάδου ΠΕ 12.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.ΦΥ.Ρ: Μια πρώτη νίκη του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ απέναντι στο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ με την Α ανάθεση της Φυσικής σε Φυσικούς του κλάδου ΠΕ 12.10

Δημοσιεύτηκε: 6:54 πμ Σεπτέμβριος 4th, 2014  


letter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΦΥΣΙΚΗ ΣΕ Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ12.10 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΕ04.01»

Με την υπογραφή της υπ’ αριθμόν 137843/Γ2/02-09-2014 απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρίου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος διεκδίκησης του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ από την πλευρά των Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων, ενός αγώνα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 με την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την έκδοση της εν λόγω απόφασης το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότητας στην εργασία και συγκεκριμένα το γεγονός ότι οι κάτοχοι των ίδιων προαπαιτούμενων πτυχίων διορισμού (πτυχία Φυσικής), από τα ίδια πανεπιστημιακά τμήματα, πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης ανεξάρτητα από τον κλάδο διορισμού τους.

Παράλληλα όμως τίθεται ένας «περίεργος» καταχρηστικός όρος, όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής, που σαφώς συνιστά διακριτική αντιμετώπιση έναντι όλων των υπόλοιπων κλάδων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που μας αναγκάζει να συνεχίσουμε το δικαστικό μας αγώνα μέχρι την πλήρη εξάλειψη κάθε αντισυνταγματικής διατύπωσης. Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε από ένα γνωμοδοτικό όργανο του Υ.ΠΑ.ΙΘ όπως είναι το Ι.Ε.Π., να γνωρίζει πως: «ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΤΕ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 12.10 ΕΙΤΕ ΠΕ 04.01», ιδιαίτερα όταν αποτελεί και προαπαιτούμενο διορισμού, όπως αποτελεί σε εμάς. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε με ποια παιδαγωγικά, ακαδημαϊκά και λογικά κριτήρια το Ι.Ε.Π. ενήργησε, πέραν των συντεχνιακών «αναγκών», που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Με τον ίδιο άραγε τρόπο μοιράζει το Ι.Ε.Π.  τις αναθέσεις και σε άλλους κλάδους; Ήδη το ψάχνουν οι δικηγόροι μας.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στις πρώτες γραμμές του αγώνα για μια ποιοτική δημόσια παιδεία και θα συνεργαστούμε αρμονικά με τους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ04.01, όπως άλλωστε κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διότι είμαστε ΦΥΣΙΚΟΙ πρώτα από όλα κι αυτό ισχύει από την πρώτη μέρα διορισμού μας στην εκπαίδευση. Πουθενά άλλωστε στον κόσμο, αλλά μόνο στον παράλληλο κόσμο που ζουν κάποιοι στη χώρα μας, ένας Μεταπτυχιακός Τίτλος που εδράζεται πάνω σε ένα βασικό πτυχίο δεν ακυρώνει το βασικό πτυχίο, όπως τόσα χρόνια καταχρηστικά έκανε το Υ.ΠΑΙ.Θ με τη σύμφωνη και «ένοχη» σιωπή των υπηρεσιών του. Παράλληλα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το Υ.ΠΑΙ.Θ. να εξαλείψει οποιαδήποτε συντεχνιακή διάκριση εις βάρος μας με κάθε κόστος. ΕΜΕΙΣ θα προχωρήσουμε, το έχουμε αποδείξει με ΕΡΓΑ τους τελευταίους 12 μήνες, που έχουμε αναλάβει την διεκδίκηση του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολήθηκαν με το αίτημα μας, για το πρώτο βήμα που κάνανε. Το γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ΕΝΑ πρώτο ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ που έκαναν, γνωρίζουμε άλλωστε ότι είμαστε περίπου 250 στη Δημόσια εκπαίδευση, όταν άλλες ειδικότητες αριθμούν πάνω από 5000 άτομα. Μένει ένα τελευταίο βήμα ακόμα, που αισιοδοξούμε να κάνουμε μαζί, μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα μας, ώστε να εξαλειφθεί και ο αστερίσκος της υπουργικής απόφασης, που δίνει προτεραιότητα στην επιλογή του μαθήματος (κι όχι του ωραρίου) της Φυσικής στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ04.01 έναντι των ΠΕ12.10 όταν υπηρετούν στο ίδιο σχολείο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 52 συναδέλφους Φυσικούς Ραδιοηλεκτρολόγους, που μαζί συμφωνήσαμε να δώσουμε τη μάχη με τρόπο που δεν την έδωσε ποτέ κανένας άλλος κλάδος στην εκπαίδευση, για πρώτη φορά και κόντρα στην Ελληνική νοοτροπία, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας των διαθεσιμοτήτων που υπήρχε πέρσι, κόντρα σε όλους που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση μάθημα, όπως η ΦΥΣΙΚΗ, να δοθεί με κανένα τρόπο και σε άλλη ειδικότητα και μάλιστα σε Α ανάθεση. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους, που για τον α ή β τρόπο φοβήθηκαν το ΝΟΜΙΚΟ ταξίδι περιπέτειας που ξεκινήσαμε πέρσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι με τη στάση τους και τις ενέργειες τους συνέβαλλαν στην επίτευξη του πρώτου στόχου μας και φυσικά ευχόμαστε να μας ακολουθήσουν τώρα που θα στείλουμε νέες προσκλήσεις συμμετοχής. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε σαν κλάδος να γυρίσουμε φέτος στα σχολεία, μετά από δεκαετίες, με το κεφάλι ψηλά.

ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Με Τιμή

Ο Συντονιστής της ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.ΦΥ.Ρ

Ορφανάκης Στυλιανός

Φυσικός & M.Sc Ηλεκτρονικής Φυσικής

κιν.: 693 235 5529

email: stelios_orfanakis@yahoo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...