Home / HEADER-NEWS / Βιβλιοπώλης συνελήφθη στον Πύργο για παράνομη φωτοτύπηση ξενόγλωσσων βιβλίων

Βιβλιοπώλης συνελήφθη στον Πύργο για παράνομη φωτοτύπηση ξενόγλωσσων βιβλίων

Δημοσιεύτηκε: 8:02 μμ Σεπτέμβριος 24th, 2014  


ekthesi_vivliou

Εταιρεία εκδόσεων αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων έστειλε μια υπάλληλό της να προσποιηθεί την πελάτισσα και αποκάλυψε τη δράση του.

Με τις κατηγορίες της παράνομης ανατύπωσης και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ο ιδιοκτήτης ενός βιβλιοπωλείου στον Πύργο, που έβγαζε φωτοαντίγραφα βιβλίων και τα πωλούσε.
Η κομπίνα του βιβλιοπώλη έγινε αντιληπτή από μια εταιρεία εκδόσεων αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων, που έστειλε μια υπάλληλό της να προσποιηθεί την πελάτισσα. Χωρίς να αντιληφθεί την παγίδα, ο βιβλιοπώλης της πούλησε ένα αντίγραφο βιβλίου έναντι 25 ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα, η «πελάτισσα» επανήλθε και αγόρασε τέσσερις βιβλιοδετημένες φωτοτυπίες του βιβλίου έναντι 35 ευρώ.
Ακολούθησε καταγγελία των υπαλλήλων της εταιρείας στην Ασφάλεια Πύργου, όπου υπέβαλαν και μήνυση κατά του βιβλιοπώλη. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και έκαναν έρευνα στο βιβλιοπωλείο, όπου βρήκαν άλλες25 βιβλιοδετημένες φωτοτυπίες εκπαιδευτικών βιβλίων και δύο υπολογιστές, που κατασχέθηκαν ως μέσα της ψηφιακής ανατύπωσης των βιβλίων.
https://filiatranet.blogspot.gr/

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...