Home / Featured / Η κατανομή πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού σε ΠΕ60, ΠΕ70 και εκπαιδευτικούς Δ.Ε.

Η κατανομή πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού σε ΠΕ60, ΠΕ70 και εκπαιδευτικούς Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 2:41 μμ Σεπτέμβριος 5th, 2014  


ypep8-marousi-5

1130 δάσκαλοι 360 νηπιαγωγοί και 510 ΔΕ είναι η κατανομή του κρατικού προυπολογισμού.Αυτοί θα βγουν σήμερα σίγουρα.Αναμένουν υπογραφή Μητσοτάκη και για τους 1000 ΕΣΠΑ.

Αν υπογράψει θα βγουν κι αυτές σήμερα.

Αυτή την ενημέρωση είχα πριν λίγο.

3.50 μμ

Το σύστημα ξεκίνησε και «τρέχει» με τις προσλήψεις αναπληρωτών της β/θμιας…στη συνέχεια η α/θμια.

Θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ακόμη δεν έχουν μπει οι υπογραφές Μητσοτάκη-Χαρδούβελη για τις 1000 μέσω ΕΣΠΑ.

https://www.facebook.com/d.mpratis

………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

news.gr

Σήμερα αναμένονται εκτός απροόπτου οι πρώτες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έγραψε το news.gr, θα αξιοποιήσει άμεσα τις 2000 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού ενώ γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν προσλήψεις και μέσω του ΕΣΠΑ για την Αθμια εκπαίδευση.

Για τις προσλήψεις του ΕΣΠΑ, περίπου 1000 στον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr έχει ήδη μπει η πρώτη υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών ενώ αναμένεται και η υπογραφή του υπουργού Διοικητικές Μεταρρύθμισης.

Από τις 2000 πιστώσεις οι 1500 θα κατευθυνούν στην Αθμια εκπαίδευση με τη μερίδα του λέοντος να την έχουν οι δάσκαλοι. Στη δευτεροβάθμια περίπου 230 προσλήψεις αναμένονται για τους φιλολόγους, ενώ από 100 προσλήψεις πιθανόν να έχουν οι μαθηματικοί και οι βιολόγοι και μικρότερος θα είναι ο αριθμός προσλήψεων για φυσικούς, χημικούς, γεωλόγους.

Ακόμα δεν έχουν μπει οι σχετικές υπογραφές  και τα πιο πάνω νούμερα είναι ενδεικτικά ενώ σημειώνουμε ότι ο κ. Μπράτης, αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, ενημέρωσε μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένονται 1130 προσλήψεις δασκάλων και 360 νηπιαγωγών.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και νέα φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες φάσεις πρόσληψης μέσα στο Σεπτέμβριο και για την ειδική αγωγή καθώς και για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας.

Οι περισσότερες προσλήψεις θα αφορούν νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές ενώ γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν κάποιες προσλήψεις και σε κεντρικές περιοχές ώστε να μην αδικηθούν όσοι βρίσκονται σε καλή θέση στους πίνακες αναπληρωτών και να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης σε περιοχές των πρώτων επιλογών τους.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...