Home / HEADER-NEWS / Εξίσωση μισθών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση με αρχικό μισθό 586 ευρώ

Εξίσωση μισθών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση με αρχικό μισθό 586 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: 1:50 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2014  


ftoxos

Εξίσωση μισθών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους νεοπροσλαμβανόμενους από εδώ και στο εξής στο Δημόσιο.

Προσλήψεις στο Δημόσιο με μισθούς 586 ευρώ

Εξίσωση μισθών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους προσληφθούν από εδώ και στο εξής στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο όσοι προσληφθούν από εδώ και πέρα στο Δημόσιο, θα λαμβάνουν τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ. Με όσα δηλαδή αμείβεται κάποιος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο μισθός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται τελικά η οριστική πρόσληψή τους.

Το σχέδιο αποκάλυψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η κυβέρνηση συζητά την πρόταση να δημιουργηθεί μια νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα:

• Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ

• Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ

• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ

• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Οι νεοδιοριζόμενοι θα έχουν μια διετία αποδοχές ίσες με τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα. Αν μετά τη δοκιμαστική περίοδο αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

Στη χθεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στον χάρτη του μισθολογίου θα έχει περιεχόμενο και ουσία μόνο όταν υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση, δηλαδή όταν διαμορφωθεί και ψηφιστεί ένα «μόνιμο σύστημα αξιολόγησης»

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...