Home / HEADER-NEWS / Οι αλλαγές που θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές του 2015-16

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές του 2015-16

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Σεπτέμβριος 25th, 2014  


paneladikes
Με την επαναφορά της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ισχύσει το επόμενο καλοκαίρι το εξεταστικό σύστημα, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν θα γίνει στα θέματα εισαγωγής στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Ωστόσο όπως είπε σχετικά ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το συγκεκριμένο μάθημα θα επιλέγεται μόνο από όσους επιθυμούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
«Εμείς με τον διάλογο που κάνουμε και δεν έχουμε ολοκληρώσει, καταλήγουμε ότι σε έναν αριθμό 100 τμημάτων κύριο εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η Χημεία και σε έναν αριθμό 40 τμημάτων η Πληροφορική» είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Δήλωσε όμως ότι το θέμα αυτό θα τεθεί προς διάλογο στα πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας στα οποία λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα, ενώ θα το συζητήσει και με την Ένωση Ελλήνων Χημικών.
Στο θέμα της Πληροφορικής ως μάθημα εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρονται και οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε σχετική εισήγησή τους προς τον υπουργό Παιδείας.
Στην εισήγηση αυτή αναφέρεται ότι η μόνη δυνατότητα που φαίνεται να υπάρχει για να προστεθεί η Πληροφορική στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα είναι να δοθεί στους ενδιαφερόμενους μαθητές η δυνατότητα επιλογής μεταξύ Χημείας και Πληροφορικής, επιλογή η οποία θα οδηγεί σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, το ΙΕΠ τονίζει ότι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο μαθημάτων αυξάνει τον αριθμό των τμημάτων που θα λειτουργούν στα Λύκεια, άρα και τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών.
Το ΙΕΠ υπενθυμίζει ακόμη ότι στο νέο λύκειο και στις νέου τύπου εξετάσεις που θα δώσουν οι υποψήφιοι από το σχολικό έτος 2015-16, οι «Ομάδες Προσανατολισμού» Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Οικονομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, περιλαμβάνουν τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα. Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εντάχθηκαν τα μαθήματα: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία.
ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...