Home / HEADER-NEWS / Υπ. Παιδειάς – Καταδίκη της επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια

Υπ. Παιδειάς – Καταδίκη της επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια

Δημοσιεύτηκε: 8:36 μμ Αύγουστος 17th, 2014  


DSC02043

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια. Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη. Το Υπουργείο θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005 είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό. Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

……………………………………………….

Ανακοίνωση Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκπομπή «Πρωινό Mega» για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega», για το θέμα της επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς δήλωσε:

«Καταδικάσαμε την ενέργεια. Δεν ξέρουμε ακριβώς οι ζημίες ποιες είναι, το ρεπορτάζ λέει αυτά που λέει και εν πάση περιπτώσει θα κοιτάξουμε να επανορθώσουμε τις ζημιές αυτές. Γνωρίζουμε για την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Είναι μία προσπάθεια εθελοντών καθηγητών και απευθύνεται σε ανθρώπους κυρίως άνω των 20 ετών. Διδάσκονται, όπως έχω ενημερωθεί, ελληνική ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός και όλα τα άλλα που είπε ο εκπρόσωπος του Σχολείου, ο κ. Κοκώσης. Υπάρχει μία συνεργασία, όπως επίσης ενημερώνομαι, με τις υπηρεσίες της Δια Βίου Μάθησης για την πιστοποίηση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Όλα αυτά επαναλαμβάνω αποτελούν αξιέπαινες πρωτοβουλίες εθελοντών, που το κάνουν χωρίς αμοιβή, το κάνουν γιατί το πιστεύουν. Είναι εργασίες ενσωμάτωσης και όχι διεργασίες που οδηγούν σε φαινόμενα βίας. Θεωρούμε ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες που έγιναν από κάποιους και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε να επανορθώσουμε τις βλάβες και να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Εμείς ως Υπουργείο δεν κάναμε μία παρέμβαση πολιτική δείχνοντας κάποιον χώρο ως υπεύθυνο για ότι έγινε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να μάθουμε ποιος το έκανε και πως το έκανε. Το δικό μου σχόλιο είναι ότι τα φαινόμενα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, ειδικά σε περιόδους βίας είναι πολύ βαθύτερα. Υπάρχουν αμετανόητοι άνθρωποι οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν τέτοιες ενέργειες και πέραν των δικών τους ακραίων και καταδικαστέων απόψεων, χτυπούν και σχολείο. Αυτό έχει τη σημασία του».

Για την Ανακοίνωση πατήστε

.

………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά

Επίθεση στο Ανοιχτό σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά πραγματοποίησαν χρυσαυγίτες χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές ενώ στο κτίριο γράφτηκαν και συνθήματα.Το ΑΣΜΠ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά).

Στο ανοιχτό σχολείο Μεταναστών Πειραιά προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, εκμάθησης χρήσης η/υ καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών.  Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο και για την ενίσχυσή του, οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών και την επαφή τους με τα ήθη και τα έθιμα του αλλά και με τον ίδιο τον τόπο. Παρέχεται, επίσης, μερική νομική κάλυψη στους μαθητές μέσω εθελοντών δικηγόρων.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του σχολείου οργανώνονται σε ετήσια βάση δύο ανταλλακτικά παζάρια όπου προσφέρονται είδη ένδυσης και υπόδησης. Επίσης, διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού κ.ά. Τέλος, η παρουσία των μελών του ΑΣΜΠ σε πορείες (αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, κατά της βίας) είναι έντονη και συνεχής.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

……………………………………………………

TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Αγίων Αναργύρων και Κω- Παλιά Κοκκινιά -Τ.Κ.: 18542 E-Mail: asmpir@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/8/2014
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.) , για μια ακόμη φορά , έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και , όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία , της νεολαίας της Χρυσής Αυγής . Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου , άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π.

αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά .
Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με καδρόνι , κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας .
Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το σύνθημα ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ’’ .
Τα γεγονότα αυτά , για την έρευνα των οποίων ήδη επιλήφθηκε το Α.Τ. Καμινίων και αναμένονται τα αποτελέσματα , δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του , που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά  και όχι μόνο.
Το Α.Σ.Μ.Π. ζητά την προστασία και τη στήριξη όλων για να συνεχίσει το έργο του .
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Μ.Π

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...