Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές στην Πρωτοβάθμια; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές στην Πρωτοβάθμια; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Δημοσιεύτηκε: 9:43 μμ Αύγουστος 1st, 2014  


daskalos-kentriki

«Σε βάθος μελέτη για μεγάλη παρέμβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» ετοιμάζεται το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ανακοινώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

“Εκεί που πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να σκύψει με όλη του την προσοχή είναι στο Δημοτικό Σχολείο και σε ότι συγκροτεί την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Και για αυτό ετοιμαζόμαστε” είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Υπουργός Παιδείας και παράλληλα τόνισε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ακόμη ο Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι “εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη και όπου υπήρξαν πολιτικές, των οποίων η εφαρμογή αξιολογείται, είναι στον πρώτο βαθμό της εκπαίδευσης… Όλα ξεκινάνε από ‘κει και ο τρέχων δημαγωγικός λόγος δεν έδινε σημασία, διότι τον αφορούσε το πανεπιστήμιο, εκεί είχε πολιτικό ενδιαφέρον για να παίξει κανείς, όταν ήθελε να παίξει και όχι να δημιουργήσει”.
Ακούγοντας τις ανακοινώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει, ωστόσο, δεν μπορεί να μην παίρνει υπόψη, ότι η κεντρική γραμμή των περικοπών και των παρεμβάσεων σύμφωνα με όσα ορίζει το γνωστό ΕΣΠΑ, είναι μια μόνιμη κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Και όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιχειρεί το Υπουργείο και όσα λεκτικά πυροτεχνήματα και αν ξοδεύει ο Ανδρέας Λοβέρδος  δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν ότι μόνιμος στόχος είναι αφενός η μείωση του προσωπικού και ένα αναλυτικό πρόγραμμα που θα «χωράει» μόνο τα μαθήματα αιχμής.
Το κοντινό μέλλον θα δείξει.
Κώστας Αναστόπουλος – alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...