Home / HEADER-NEWS / Τι είπε ο Χ. Κόκκινος στη Βουλή (θέσεις της ΔΟΕ)

Τι είπε ο Χ. Κόκκινος στη Βουλή (θέσεις της ΔΟΕ)

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Αύγουστος 7th, 2014  


vouli

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)  :

Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζουμε από την πλευρά μας, επειδή άκουσα και τον κ. Υπουργό που είπε ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, ότι εμείς και προτάσεις έχουμε και ποτέ δεν αρνηθήκαμε το διάλογο. Ίσα – ίσα τον επιζητούμε και θέλουμε να είναι ουσιαστικός,  παραγωγικός και αποτελεσματικός.

Το λέω αυτό γιατί, αν κοιτάξει κάποιος τις αλλαγές που γίνονται στο συγκεκριμένο νόμο, θα δει ότι, ουσιαστικά πρέπει να συμπληρώσει κενά, λάθη και παραλείψεις. Ενδεχομένως, οι ίδιοι άνθρωποι που φέρνουν σήμερα προς ψήφιση, κάποτε είχαν ψηφίσει το νόμο π.χ. 3848/2010, το νόμο Διαμαντοπούλου. Ξεκινάω από εκεί τη σύντομη τοποθέτησή μου, λέγοντας  ότι, αιφνιδιαστικά τότε σταμάτησε να προσμετράται πέραν των άλλων και η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Γι’ αυτό ζητάμε εμείς επίμονα το ξεκλείδωμα των πινάκων από 1.7.2010 και όχι από τώρα, διότι δεν μπορούμε να πάμε με τη λογική κάποιων μικροσυμφερόντων, αλλά με τον κανόνα. Ο κανόνας λέει, ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί γύρισαν όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και εν πάση περιπτώσει, αυτό το δικαίωμα που είχαν, πρέπει να το επανακτήσουν από τότε τουλάχιστον που το έχασαν.
Μίλησα προηγουμένως για αντικειμενική μοριοδότηση και το λέω αυτό, διότι υπηρετώντας και αυτοδιοικητικά κάποια νησιωτική περιοχή, θα δείτε π.χ. ότι άλλα μόρια μπορεί να πάρει κανείς σε μια περιοχή όπως είναι η πόλη της Ρόδου, άλλα μόρια σε 80 χιλιόμετρα διαφορετικά. Άλλο Σαντορίνη, άλλο η γειτονική Ανάφη. Τα λέω αυτά, γιατί επιμένουμε στην αντικειμενική προσμέτρηση, αλλά και στην καταγραφή των αναγκών που πρέπει να υπάρχουν, για να μη δημιουργούν μεγάλες αδικίες. Να μην έρθει ένα νομοθέτημα που έρχεται να άρει κάποιες αδικίες, να δημιουργήσει καινούργιες.

Επιμένουμε στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών και στη  γενική και στην ειδική αγωγή που προαναφέραμε.

Επίσης, καταθέτω μία άλλη πρόταση κύριε Υπουργέ. Έχετε δει καθόλου την υπηρέτηση αναπληρωτών; Ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν, δεν κοστίζει και είναι ελάχιστοι αυτοί. Θα ήθελα να το δείτε, δεν ξέρω εάν μπορεί να περάσει ως πρόταση και τούτες εδώ τις ημέρες που συζητάμε το συγκεκριμένο νόμο.

Εμάς οι θέσεις μας είναι όπως είδατε συγκεκριμένες και σας έχουμε καταθέσει προτάσεις. Όπως επίσης, επειδή μιλούσαμε για αναπληρωτές, για ανθρώπους οι οποίοι ζουν με 700 και 800 ευρώ, σας πληροφορώ ότι πολλές φορές, συνάδελφοί μας έχουν περάσει από τα γραφεία, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να πάνε στον τόπο που θα διοριστούν προσωρινά. Γιατί ξεκινάει κάποιος από τη Μακεδονία για να φτάσει στην Κρήτη και δεν του φτάνουν τα χρήματα, ούτε μπορεί να ζήσει με τα 700 ευρώ.

Τις αδικίες που είχαν γίνει για το επίδομα του ΟΑΕΔ με την προσμέτρηση. Δεν είχε προσμετρήσει τις μέρες απεργίας, ενώ είχαν γίνει οι απαιτούμενες κρατήσεις και δεν μπορούσαν να πάρουν επίδομα οι αναπληρωτές.

Όλα αυτά βέβαια, τα καταθέτουμε και σε συνδυασμό με την πρότασή μας για το ξεκλείδωμα των πινάκων, αλλά και για τους μαζικούς διορισμούς, τους οποίους ζητάμε και ακόμη και αυτούς που δεν τηρούνται με βάση και τους μνημονιακούς νόμους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση αξίζει περισσότερο και έτσι πρέπει να το δει η Πολιτεία στο σύνολό της.

Απόσπασμα από τα αδιόρθωτα Πρακτικά της Επιτροπής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...