Home / Featured / Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου ισχύει το 1/5 για τους εκπαιδευτικούς και όχι το 1/10

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου ισχύει το 1/5 για τους εκπαιδευτικούς και όχι το 1/10

Δημοσιεύτηκε: 11:29 πμ Αύγουστος 25th, 2014  


egkyklios14052012

Τι ισχύει για την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων στην εκπαίδευση

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ: Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου ισχύει το 1/5

Τελικά ισχύει το 1/10 ή το 1/5 στο ως προς τις προσλήψεις στα δημόσια σχολεία; Το παραπάνω είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς και ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ανάγκη ανατροπής του 1/10 ώστε να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος υποστήριξε ότι αν καταφέρουν και ανατρέψουν το 1 προς 10 και πετύχουν μια αναλογία αντίστοιχη με αυτή που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, τότε θα γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη διενέργεια του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα δήλωσε στην Μακεδονία της Κυριακής ότι “εάν, λοιπόν, αλλάξουμε το σύστημα για παράδειγμα σε αναλογία μιας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις, τότε θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να διενεργήσουμε με επιτυχία ένα νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, προσλαμβάνοντας ικανοποιητικό αριθμό μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που θα εξορθολογίζει και τις προσλήψεις των αναπληρωτών και το σύστημα θα αποκτήσει ευταξία”.

Ωστόσο, το 1/10 στην εκπαίδευση, που φυσικά ούτε αυτό έχει εφαρμοστεί, το αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κοτσιφάκης, όπως προκύπτει από παρελθούσες δηλώσεις του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς υποστήριξε ότι έχει έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας από το Μάρτιο του 2014 σύμφωνα με το οποίο στην εκπαίδευση ισχύει το 1/5.

Το news.gr επικοινώνησε με τον κ. Κοτσιφάκη, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι πράγματι έχει έγγραφο που αναφέρει ότι στην εκπαίδευση ισχύει το 1/5, γεγονός που το ανέφερε όπως προειπώθηκε και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σε περίπτωση που ισχύει το 1/5 στις προσλήψεις στην εκπαίδευση τότε το Υπουργείο αναιρεί τον εαυτό του, αφού η πολιτική ηγεσία διατείνεται ότι ισχύει το 1/10.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...