Home / Featured / Πρόθεση του Υπουργείου είναι να πραγματοποιήσει ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Δεν θα γίνουν νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Πρόθεση του Υπουργείου είναι να πραγματοποιήσει ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Δεν θα γίνουν νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Αύγουστος 21st, 2014  


Ypepth

Δελτίο Τύπου

Αλ.Δερμεντζόπουλος: Πρόθεση μας είναι να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή ΣΚΑΙ ONLINE και τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου.

Για τα βιβλία δήλωσε:

«Τα βιβλία είναι όλα στα σχολεία και δεν θα υπάρξει έλλειψη βιβλίων στις τάξεις».

Για την κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών:

«Υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις, τα τελευταία δυο χρόνια μόνο, ο αριθμός ανέρχεται περίπου στις 11.000, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια. Προσλήψεις, ελάχιστες, μηδαμινές. Θα ακολουθήσουμε και φέτος τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, μέσω των αναπληρωτών. Από τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου τα κενά θα ανέλθουν τις 22.500, από τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει τις 19.500. Τα 3.000 κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν μέσα από παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων, όπου οι καθηγητές θα διδάσκουν και άλλα μαθήματα χωρίς όμως να υπερβαίνουν τις διδακτικές τους ώρες. Δεν θα γίνει αύξηση του ωραρίου τους. Στόχος μας και πιστεύω θα το πετύχουμε, είναι έως τις 5 Σεπτεμβρίου να είναι οι αναπληρωτές στις θέσεις τους. Το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών θα λυθεί μόνο εάν διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το ένα προς δέκα που υπάρχει στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή είναι η πρόθεσή μας σαν Υπουργείο Παιδείας, να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει να διενεργηθεί διαγωνισμός από το 2008».

Για τους «λιμνάζοντες φοιτητές»:

«Η αρχική εκτίμηση που έχουμε και προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού κ. Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, είναι ότι ο αριθμός των «λιμναζόντων φοιτητών» ανέρχεται στις 170.000, από τους οποίους οι 120.000 είναι φοιτητές των ΑΕΙ και οι 50.000 είναι φοιτητές των ΤΕΙ. Στις 31 Αυγούστου θα διαγραφούν αυτομάτως όλοι όσοι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Πρέπει να γίνει η εκκαθάριση των μητρώων των ιδρυμάτων, προκειμένου να υπάρχει μία πλήρης εικόνα για τον ενεργό αριθμό των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για πολλούς λόγους, παραδείγματος χάριν για τις χρηματοδοτήσεις. Ο νόμος υπάρχει, απλά λόγω κάποιων κωλυμάτων, τώρα γίνεται η πλήρης εφαρμογή του. Αν δεν γινόταν χθες η συνάντηση του κ. Λοβέρδου με τους Πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ στις 31 Αυγούστου θα διαγραφόταν όλοι οι λιμνάζοντες φοιτητές. Είναι μία δεύτερη και τελευταία διπλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

…………………………………………………………………………………………

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

O Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη και τη δημοσιογράφο Ελένη Στάθογλου.

Στη συνέντευξη του ο Υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής των «αιωνίων» φοιτητών τόνισε ότι είναι μία αναγκαία ρύθμιση, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, εμφανίζουν δυναμικό, πενταπλάσιο, του πραγματικού αριθμού τους. Ο Υπουργός εξήγησε ότι όσοι έδειξαν ενδιαφέρον έχουν άλλα δύο εξάμηνα ευκαιρία, τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βρεθούν περίπου 150.000 άτομα. Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, οι «αιώνιοι» φοιτητές υπολογίζονται σε 2.440, εκ των οποίων οι 1.300 που έχουν ολοκληρώσει το 80% των σπουδών τους, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Επίσης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ή άλλες έκτακτες καταστάσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου, ενώ για το θέμα των μετεγγραφών, δήλωσε ότι έχει «άλυτες διαστάσεις, καθώς η Βουλή ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη, ψηφίζοντας δικαίωμα και όχι δυνατότητα μετεγγραφής, με αποτέλεσμα πολλά περιφερειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα να κινδυνεύουν να ερημώσουν και άλλα να μην ξέρουν πως θα φιλοξενήσουν τεράστιο αριθμό φοιτητών».

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κ. Λοβέρδος, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να πεισθούν οι δανειστές για προσλήψεις, καθώς όπως είπε, δε μπορεί να ισχύει πλέον το 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις. Το πρόβλημα για την ώρα θα αντιμετωπιστεί με μείωση αποσπάσεων και παράλληλες αναθέσεις, διδασκαλία δηλαδή συναφών, με το αντικείμενο των εκπαιδευτικών, μαθημάτων. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε κυρίως τα δημοτικά σχολειά χωρίς δασκάλους», είπε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι δεν προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...