Home / HEADER-NEWS / Πόσα χρόνια ακόμα θα είναι αναπληρωτές οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής;

Πόσα χρόνια ακόμα θα είναι αναπληρωτές οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής;

Δημοσιεύτηκε: 11:43 πμ Αύγουστος 21st, 2014  


eidagogi

Καμιά αναφορά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει στην πιθανότητα υλοποίησης διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Ειδική Αγωγή όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο.

Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να τονίζει την ανάγκη της υλοποίησης διαγωνισμού ΑΣΕΠ στη γενική εκπαίδευση και να θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ από το 2008 ωστόσο στην Ειδική Αγωγή δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ διαγωνισμός ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα χιλιάδες  οργανικά κενά να καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται ως αναπληρωτές από το σχολικό έτος 2002-2003 και ακόμα δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Σύμφωνα με παρελθούσα ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ο διαγωνισμός είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας αλλά προκύπτει ο περιορισμός των προσλήψεων από την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θυμίζουμε ότι ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης έχει παραθέσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα οργανικά κενά των δασκάλων ειδικής αγωγής ξεπερνούν τα 1200 ενώ σε 358 ανέρχονται τα κενά των νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΔΟΜΗ

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΣΜΕΑΕ

1.182

ΚΕΔΔΥ

57

ΕΕΕΕΚ

45

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΣΜΕΑΕ

327

ΚΕΔΔΥ

31

Πηγή: αιρετός ΚΥΣΠΕ Παληγιάννης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γραπτή απάντηση του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη διενέργεια του διαγωνισμού αναφέρεται ότι «λόγω της αναστολής των διαδικασιών του ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός δεν υλοποιήθηκε, όμως η ισχύς της υπ’ αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/67/13722/3-11-2010 εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής «Έγκριση πλήρωσης 500 θέσεων για τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013″ είχε παρέλθει όταν το Δεκέμβριο του 2011 επανενεργοποιήθηκε από το ΑΣΕΠ η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης και συνεπώς απαιτήθηκε η έκδοση νέας.

Με το υπ’ αριθμ. 4950/Γ6/17-1-2012 έγγραφο του υπουργείου, υπεβλήθη νέο αίτημα για έκδοση νέας εγκριτικής απόφασης, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

Από τότε βέβαια που υπεβλήθη το αίτημα μεσολάβησαν 2,5 χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή συνεχίζουν να εργάζονται με το καθεστώς του αναπληρωτή. Την προηγούμενη χρονιά σε δομές και προγράμματα της ειδικής αγωγής τόσο σε πρωτοβάθμια όσο και σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία των αιρετών στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη και στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών έφθασε τους 5.093.

Ο αριθμός των προσλήψεων τους αυξήθηκε σημαντικά συγκριτικά με το 2012-13 καθώς η ειδική αγωγή αποτελούσε προτεραιότητα του Υπουργείου σύμφωνα και με τιτλοφορούμενο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας στις 13-9-2013. Βέβαια η προτεραιότητα έδωσε χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών και όχι μόνιμους διορισμούς όπως είναι και η απαίτηση των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...