Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:33


Home / Featured / Όλες οι αλλαγές στην τροπολογία για τα δυσπρόσιτα και την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών

Όλες οι αλλαγές στην τροπολογία για τα δυσπρόσιτα και την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 9:45 πμ Αύγουστος 7th, 2014  


dysprosito

Στο άρθρο 5 απαλείφεται η ανάγκη διετίας των αναπληρωτών. «Παραμονής επί διετία», όπως ισχύει στους μόνιμους. Όσον αφορά στο άρθρο 4 και άρθρο 5, γίνονται δύο βελτιώσεις, που έχουν σχέση και μ’ αυτό που τέθηκε πριν από λίγο, την αναμοριοδότηση σχολικών επιτροπών, των σχολείων. Επειδή, ο χρόνος, δεν επιτρέπει να γίνει μια άμεση αναμοριοδότηση αυτών των σχολικών μονάδων, αυτό που κάνουμε είναι να βελτιώνουμε και να λέμε ότι σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης είναι χαμηλότερη απ’ την άλλη η μοριοδότηση, πάει στην ανώτερη.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, σχετικά με την τροπολογία για την μοριοδότηση
 

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Θα ήθελα πριν κάνω την ερώτησή μου, μια διευκρίνιση από τον κ. Υφυπουργό, για τις νομοθετικές βελτιώσεις, γιατί δεν το κατάλαβα. Κύριε Υφυπουργέ, είπατε ότι απλά αλλάζετε τη διετία, τι ακριβώς είπατε; Για να συνεννοηθούμε.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ : Κύριε Κεδίκογλου, μιλάτε για την νομοθετική βελτίωση;
Κύριε συνάδελφε, όταν ένας είναι μόνιμος οφείλει να έχει μια διετή παραμονή, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει τη διπλή μοριοδότηση. Αυτό σαν κακή διατύπωση στο άρθρο 5 που αφορούσε τους αναπληρωτές, είχε περάσει και εκεί, αλλά επειδή πρακτικά δεν ξέρει αν θα είναι εκεί, γι’ αυτό με την νομοθετική βελτίωση που κάνουμε το απαλειφθούμε αυτό, έτσι ώστε να το ξεκαθαρίσουμε, ότι κάθε χρόνο παραμονής του αναπληρωτή θα μπορεί να πάρει τα διπλάσια μόρια. Αυτή η διατύπωση που κάνουμε.
 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Oι συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Κατανοητό, κ. Υπουργέ . Η δεύτερη νομοθετική βελτίωση;
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ : Η δεύτερη νομοθετική βελτίωση αφορά το εξής. Έχει σχέση και με αυτό που είπε και η κύρια Δριτσέλη και η κυρία Μακρή, που αφορά την ανά μοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Επειδή έχουμε τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων με πολύ παλιά στοιχεία, θα σας πω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι υπάρχει μια περιοχή που λόγω της Εγνατίας οδού ενώ ήταν δυσπρόσιτη, δύσβατη, τώρα με την Εγνατία οδό σε μιάμιση ώρα είσαι από την Θεσσαλονίκη εκεί. Από αυτόν, λοιπόν, τον πίνακα μπαίνουν οι μοριοδοτήσεις των εκπαιδευτικών. Ζητήσαμε πριν από λίγο καιρό να κάνουμε αυτή την αλλαγή, έτσι ώστε η επικαιροποιήσουμε αυτή την εικόνα. Δυστυχώς, χρονικά δεν μας παίρνει, αλλά μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό και με εντολή του Υπουργού, είπαμε ας ξεκινήσει η χρονιά και ξεκινάμε τη διαδικασία, πλέον, αυτής της μοριοδότησης.
Τώρα, υπήρξαν όμως και κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να διορθωθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ποια είναι αυτά; Υπάρχουν περιοχές όπου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι σε μια ανώτατη κατηγορία μοριοδότησης, ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην ίδια περιοχή, στον ίδιο Δήμο, στο ίδιο χωριό ή πιο χαμηλά. Αυτό, λοιπόν, που κάνουμε εμείς, είναι, ότι, ισχύει σε ανώτατη βαθμίδα, στην πρωτοβάθμια ή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο βαθμό εκπαίδευσης να ενοποιηθούν.
 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/4

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Σωστό και συμφωνώ, αλλά φαντάζομαι, ότι επομένως αυτό το σύστημα μοριοδότησης επειδή δεν προλάβετε να κάνετε την ανά μοριοδότηση θα γίνει με το παλιό. Αυτό επομένως στο πρώτο χρόνο, τουλάχιστον, εφαρμογής θα έχει κάποιες αδικίες, δηλαδή, θα λέμε ότι πήγε σε δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ μπορεί να μην είναι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ : Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, όταν αλλάξει όλος ο πίνακας τότε ποια θα έχουμε την επικαιροποιημένη εικόνα.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Αν κατάλαβα καλά, γιατί παρακολουθώ τον κ. Δερμεντζόπουλο, μεγάλες ανατροπές, ίσως, φέρει η Εγνατία Οδός.
 

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, κάπου αλλού απ’ ότι λέτε δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές;
 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Στα νησιά δεν υπάρχουν αλλαγές.

https://www.ipaideia.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...