Home / HEADER-NEWS / Ο υπουργός πληρώνεται όχι για να κάνει διαπιστώσεις, αλλά για να δίνει λύσεις…

Ο υπουργός πληρώνεται όχι για να κάνει διαπιστώσεις, αλλά για να δίνει λύσεις…

Δημοσιεύτηκε: 9:29 πμ Αύγουστος 14th, 2014  


plironetegianadineiliseis

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Τελικά το να είσαι λαλίστατος δεν ξέρω αν είναι προτέρημα ή ελάττωμα… Το λέω αυτό γιατί και σήμερα ο υπουργός παιδεύεις θέλησε να είναι στο κέντρο της επικαιρότητας

            Μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ αυτή τη φορά επισήμανε:

1) «Αυτό το 1 πρός 10 μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην Εκπαίδευση. Η κατάσταση δεν πάει άλλο», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι: Ακόμη και αν φέτος τα καταφέρουμε να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα μέτρα που θα πάρουμε, του χρόνου η κατάσταση θα είναι εφιαλτική. Πρέπει λοιπόν να το δούμε εγκαίρως το πρόβλημα και να το λύσουμε γιατί φτάνουμε σε σημεία που κινούνται εκτός ορίων. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να θέσω το ζήτημα στην κυβέρνηση και αυτό θα κάνω».

2) Απαντώντας σε αυτό ο κ. Λοβέρδος τόνισε «να κάνουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε τελικά 200 άτομα ενώ έρχονται 30.000 άνθρωποι στον διαγωνισμό; Είναι μία σκληρή κατάσταση αυτή. Δεν νομίζω ότι η Εκπαίδευση αντέχει άλλο. Είναι ίσως η τελευταία χρονιά που προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με αυτές τις διαδικασίες. Στις 11 Σεπτεμβρίου όμως πρέπει να τα ανοίξουμε. Θα καλύψουμε τα κενά ζητώντας από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν αυτό που λέμε τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Και μέσα στον χειμώνα η πληθώρα των ειδικοτήτων θα εξορθολογιστεί».

            Προσωπικά πιστεύω ότι την τραγική κατάσταση στην εκπαίδευση σήμερα δεν την έχουν φέρει τόσο οι παραιτήσεις, όσο οι έλλειψη μονίμων διορισμών ή αν θέλετε και τα δύο μαζί, καθώς είναι αλληλένδετα.

            Αν γίνει ΑΣΕΠ σε καμιά περίπτωση ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα φτάσει τους 30.000 αλλά θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Επομένως γα να γίνει ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί περίπου 5.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση.

            Το “e-mesara.gr” είχε γράψει πριν λίγες ημέρες ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί στους δανειστές ότι δεν θα προσλάβουν εκπαιδευτικούς όσο διαρκούν τα μνημόνια. Και αυτό ισχύει… Και δεν αναιρείται όσο υπάρχουν μνημόνια και μνημονιακές κυβερνήσεις!

            Άρα τα περί ΑΣΕΠ που αναστατώνουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και είναι το δεύτερο θέμα συζήτησης μετά τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, είναι καιρός να σταματήσουν!

            13 συναδέλφισες νηπιαγωγοί επιτυχούσες του ΑΣΕΠ, περιμένουν μόνιμο διορισμό από το χειμώνα και είναι στα αζήτητα… Ας τις διορίσει λοιπόν και ας φροντίσει και τους υπόλοιπους επιτυχόντες συναδέλφους του ΑΣΕΠ…

            Και τέλος πάντων κάποιος θα πρέπει να του πει ότι δεν πληρώνεται για να κάνει διαπιστώσεις, αλλά για να δίνει λύσεις…

            Μπορεί;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...