Home / HEADER-NEWS / Μία ακόμα ευκαιρία για όσους φοιτητές ενδιαφέρθηκαν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους

Μία ακόμα ευκαιρία για όσους φοιτητές ενδιαφέρθηκαν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους

Δημοσιεύτηκε: 3:55 μμ Αύγουστος 20th, 2014  


foitites180812

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους από τους λεγόμενους «αιώνιους φοιτητές» έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση του πτυχίου, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.

Ωστόσο, και επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.

Ειδικότερα για το θέμα διαγραφής των λιμναζόντων αποφασίστηκε ύστερα από την εισήγηση του Υπουργού Παιδείας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ. το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν).

Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα πανεπιστήμια το 90-92% των «λιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.

Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή.

news247.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...