Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 03:56


Home / HEADER-NEWS / Κοροϊδία και εμπαιγμός με τους πίνακες και τη μοριοδότηση- Μόνιμοι Διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση!

Κοροϊδία και εμπαιγμός με τους πίνακες και τη μοριοδότηση- Μόνιμοι Διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση!

Δημοσιεύτηκε: 1:50 μμ Αύγουστος 9th, 2014  


letter

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της νέας ηγεσίας του υπουργείου παιδείας απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο και ειδικότερα στους συναδέλφους μας αναπληρωτές.

Το 2010 η τότε υπουργός παιδείας Διαμαντοπούλου, εφαρμόζοντας την πιο σκληρή και νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση, κλείδωσε τους πίνακες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών. Σήμερα επί υπουργίας Λοβέρδου, συνεχιστή της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, για λόγους που δεν υπηρετούν το συμφέρον της εκπαίδευσης επιδιώκει να ανοίξει τους πίνακες της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών δίχως όμως να έχει αναδρομική ισχύ.
Σε μια εποχή που οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας μετακινούνται από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, με πενιχρούς μισθούς, ο υπουργός διευκρινίζει ότι τα 4 χρόνια όσοι συνάδελφοι δούλευαν (2010-2014) διαγράφονται μονομιάς Το πρόβλημα φυσικά για το υπουργείο παιδείας δεν είναι η απλή αναγνώριση της προϋπηρεσίας αλλά η υποχρέωση που απορρέει από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας αυτών των ετών (του διορισμού των κατηγοριών 24μηνου και 36μηνου).
Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., όπως το πράττουμε τα τελευταία χρόνια, ζητάμε το αυτονόητο για ευνομούμενο κράτος:
Α) Το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας για πρόσληψη αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών.
Β) Την αναγνώριση της πραγματικής προϋπηρεσίας όλων των αναπληρωτών, σαν να μην έκλεισαν ποτέ οι πίνακες.
Γ) Τον άμεσο διορισμό όλων των κατηγοριών που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία (οι ανάγκες είναι τεράστιες σε μόνιμο προσωπικό).
Δ) Την εφαρμογή της νομοθεσίας για το διπλασιασμό των μορίων των δυσπρόσιτων για τον πίνακα αναπληρωτών.
Ε) Αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων της Ελλάδας μετά από συνδιαμόρφωση των προτάσεων από τους τοπικούς συλλόγους και των ΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ της χώρας.
Παράλληλα καλούμε τους τοπικούς συλλόγους και τη ΔΟΕ να στηρίξουν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Η αδικία σε ένα συνάδελφο αποτελεί αδικία για ολόκληρο τον κλάδο!!!
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
                                                                                                                                                 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ       
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Β. Κικίλιας: «H επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ...