Home / Featured / Κεδίκογλου – Κατά του ανοίγματος των πινάκων, μηδενικές προσλήψεις, παροχές αντί αμοιβών!

Κεδίκογλου – Κατά του ανοίγματος των πινάκων, μηδενικές προσλήψεις, παροχές αντί αμοιβών!

Δημοσιεύτηκε: 1:23 μμ Αύγουστος 27th, 2014  


KEDIKOGLOU

Αυτό, απλά το τονίζω για να δούμε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Έρχομαι τώρα, στο θέμα ανοίγματος των πινάκων. Είχαμε εκφράσει με σαφήνεια την αντίθεσή μας πιστεύοντας ότι έπρεπε να εφαρμοστεί μόνο ο νόμος 3848, που επιτρέπει τη διεξαγωγή ΑΣΕΠ.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Υπουργός είπε, ότι θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα των πινάκων κ.λπ., όμως, θεωρώ ότι το να αλλάζεις νόμο γίνεται με νόμο. Δεν έχω δει κάποια τροπολογία, που να λέει ότι αλλάζει ο 3848. Άρα, θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις, πάνω στο θέμα; Αν είναι έτσι η κατάσταση, τη χαιρετίζω. Επειδή μελετώ και τις αναρτήσεις που κάνει ο κύριος Υπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε κάνει ένα σχόλιο, ότι δικαιολογούνται οι εξετάσεις ΑΣΕΠ εφόσον, υπάρχει αναλογία ένα προς δέκα. Διαφορετικά, θα κληθούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ περίπου 30.000 άνθρωποι, για να προσληφθούν περίπου 200 – 300 μόνο. Ακόμα και αν είναι έτσι το ποσοστό εγώ θα το έβλεπα σωστό.

Θα ήθελα να σας διαβάσω κάτι που μου έγραψε ένας πολίτης: «κύριε Υπουργέ, ο επόμενος ΑΣΕΠ, δεν θα γίνει μόνο για διορισμό μονίμων, αλλά και για τη σύνταξη του νέου πίνακα, που θα είναι ενιαίος και θα αφορά και τις προσλήψεις των αναπληρωτών, τουλάχιστον, έτσι αναφέρει ο ν. 3848. Ας γίνει λοιπόν, ο νέος ΑΣΕΠ ακόμα και με μηδενικές προσλήψεις, προφανώς να τελειώσουν πρώτα οι εκκρεμότητες του ν. 6040 από το προηγούμενο ΑΣΕΠ, τουλάχιστον θα ξεμπλοκάρει το σύστημα, έχουν ουσία τα μόρια των δυσπρόσιτων, θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία και οι νεότεροι  απόφοιτοι, που δεν πρόλαβαν τον προηγούμενο ΑΣΕΠ και θα πάψουν πια να υπάρχουν κλίκες και ομάδες, αφού θα ανήκουμε  όλοι σε έναν ενιαίο πίνακα».

Αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση ο Υπουργός, για την ανάγκη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για 10.000 προσλήψεις. Πράγματι, έχοντας περάσει κι εγώ από το Υπουργείο, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα συνολικά, να δούμε τι θα κάνουμε με τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπάρχει σε όλη τη χώρα και στα σχολεία μας. Ξέρω, ότι κάνει αγωνιώδες προσπάθειες  η ηγεσία του Υπουργείου όπως, π.χ. το να δίνετε μία δεύτερη ανάθεση σε ένα μάθημα ή με τη μείωση των αποσπάσεων. Όλα αυτά είναι θετικά. Όμως, του χρόνου θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και όσο περνάνε τα χρόνια, δεν θα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τίποτα.

Άρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα και σ’ αυτό το θέμα θα πρέπει να πιέσουμε όλοι, ώστε μέσα στα μέσα της χρονιάς να έχουμε έναν νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, για να πάρουμε τακτικό προσωπικό που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας.

Συμφωνώ και με την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πέρα από τα μόρια τα οποία θεσπίζονται, κρίσιμη είναι και η αμοιβή του εκπαιδευτικού και αυτό που θα πρέπει να δούμε, είναι πώς θα μπορέσουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, να τους δώσουμε κάποιες παροχές με τη μορφή συσσιτίων, σε κάποιες σε κάποιες λέσχες φοιτητικές, στρατιωτικές όπως είχε αποφασιστεί και από την προηγούμενη ηγεσία, κάποια εισιτήρια για τη μετακίνηση κ.λ.π.

paideia-ergasia.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...