Home / HEADER-NEWS / Καταργούνται ή όχι οι σχολικές επιτροπές;

Καταργούνται ή όχι οι σχολικές επιτροπές;

Δημοσιεύτηκε: 9:57 πμ Αύγουστος 18th, 2014  


dimitrakopoulos

Σχετικά με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών…

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων που αφορούν στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών σας ενημερώνουμε ότι ο προτεινόμενος «ενιαίος κώδικας αυτοδιοίκησης» κατατέθηκε μεν σε υποεπιτροπή της βουλής (το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου από τον τέως υπουργό εσωτερικών) αλλά δεν μπήκε με τη μορφή σχεδίου νόμου σε διαδικασία ψήφισης μέχρι σήμερα. Παραθέτουμε τις επίμαχες προτεινόμενες διατάξεις για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών:   

«…Η εκτελεστική επιτροπή αποφασίζει για την κατανομή των πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, την εκτέλεση έργων και προμηθειών, την εκμετάλλευση σχολικών κυλικείων, καθώς και τη λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων» (άρθρο 114) (σ.σ. στην εκτελεστική επιτροπή δεν μετέχουν με δικαίωμα ψήφου εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, γεγονός που συνέβαινε στις Σχολικές Επιτροπές και τις ΔΕΠ)

«Σε κάθε σχολική μονάδα συνιστάται πάγια προκαταβολή για τη διαχείριση της οποίας είναι υπόλογος ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας. Με απόφαση του υπουργού εσωτερικών καθορίζονται οι δαπάνες που καλύπτονται από την πάγια προκαταβολή, το ύψος αυτής και κάθε σχετικό θέμα» (άρθρο 216) (σ.σ. ο υπουργός θα αποφασίζει για την καθεμιά σχολική μονάδα και υπόλογος θα είναι ο Διευθυντής!!!)

«Οι σχολικές επιτροπές καταργούνται με τη δημοσίευση του παρόντος. Ο δήμος ασκεί πλήρως όλες τις αρμοδιότητές τους και υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα εν γένει δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των σχολικών επιτροπών που καταργούνται συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών δικών….» (άρθρο 353)

Αλήθεια, η ΔΟΕ ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα ή περί άλλων τυρβάζει;

https://www.gdimitrakopoulos.gr/

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΠΕ:

TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...