Home / HEADER-NEWS / Κατάργηση του «θεσμού» του αναπληρωτή η μόνη λύση!

Κατάργηση του «θεσμού» του αναπληρωτή η μόνη λύση!

Δημοσιεύτηκε: 1:47 πμ Αύγουστος 23rd, 2014  


daskalos

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Συνεχίζει να μας δουλεύει ο κ. Λοβέρδος. Ενώ σε λίγο ανοίγει  το δημόσιο σχολείο με τα χιλιάδες κενά και κανένας δεν ξέρει τελικά πόσες πιστώσεις θα διατεθούν, εντούτοις επιμένει να προκαλεί για ΑΣΕΠ με …10.000 προσλήψεις, όταν ο ίδιος χθες έλεγε ότι προσπαθεί να πείσει τους δανειστές μας να μας επιτρέψουν προσλήψεις…

Σήμερα λοιπόν βγήκε και είπε στον ΑΝΤ1: «…Άρα η μόνη λύση είναι να φύγουμε από τη λογική του ένα προς δέκα για την εκπαίδευση, δηλαδή ένας να μπαίνει και δέκα να φεύγουν και να πάμε σε μία λογική εξετάσεων του ΑΣΕΠ γύρω στο Φεβρουάριο, γύρω στον Ιανουάριο ή το Δεκέμβριο, όπου μπορέσουμε να έχουμε πριν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, για 10 χιλιάδες προσλήψεις. Χωρίς 10 χιλιάδες προσλήψεις τακτικού προσωπικού δεν μπορούμε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όποιος κι αν είναι στη θέση αυτή…»

            Λοιπόν έχουμε λέμε:

·                     Σε ποιον το προτείνει; Στους αναπληρωτές; Σε ποιον;

·                     Ο ίδιος δεν έλεγε προχθές ότι οι δανειστές θα πρέπει να πεισθούν και να επιτρέψουν προσλήψεις; Πείσθηκαν αλήθεια από χθες μέχρι σήμερα;

·                     Είχα γράψει και παλιότερα ότι ο κ. Λοβέρδος πληρώνεται για να δίνει λύσεις και όχι για να κάνει εκτιμήσεις…

Λοιπόν υπουργέ μου επειδή τελευταία προσπαθείς να πουλήσεις καθρεφτάκια και άλλα τιμαλφή στους εκπαιδευτικούς, εμείς έχουμε μια ακόμα καλύτερη πρόταση:

Κατάργηση του «θεσμού» του αναπληρωτή και κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Και για να γίνω σαφής και να μην πει κάποιος πως λαϊκίζω όπως εσάς:

Τα κενά είναι δυο κατηγοριών:

·                     Τα οργανικά κενά τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται μόλις αδειάσουν..

·                     Και τα λεγόμενα λειτουργικά κενά τα οποία κατά 90% είναι και αυτά οργανικά, αλλά εντέχνως τα βαπτίζουμε «λειτουργικά!

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά κενά είναι οι θέσεις:

–                      Των Διευθυντών σχολικών μονάδων που είναι κενές για 4 χρόνια.

–                      Των Σχολικών Συμβούλων, Δ/ντών Εκπ/σης και στελεχών διοίκησης που επίσης είναι κενές για 4 χρόνια!

–                      Αυτοί που αποσπώνται στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια…

Ένας λοιπόν που παίρνει μια από τις παραπάνω θέσεις, να χάνει την οργανική του και να μένει στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Το κενό του να θεωρείται οργανικό και να καλύπτεται με μόνιμο διορισμό.

Με αυτό τον τρόπο οι αναπληρωτές που σήμερα είναι το ¼ των μονίμων εκπαιδευτικών και αύριο πολύ περισσότεροι θα περιοριστούν σε ελάχιστα ποσοστά και ο θεσμός του αναπληρωτή θα επαλειφθεί ή θα περιοριστεί στο ελάχιστο!

Να θυμίσω ότι:

Το 1982 έγινε το ίδιο με τους αποσπασμένους στο εξωτικό. Έχασαν τις οργανικές τους θέσεις, έμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και τότε διορίστηκαν 4.000 δάσκαλοι μέσα σε λίγους μήνες, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων…

Αυτή είναι η μόνη λύση του προβλήματος, η λύση που θα δώσει πάνω από 10.000 μόνιμους διορισμούς στην α/θμια και θα λύσει το πρόβλημα της αδιοριστίας στους κλάδους των εκπαιδευτικών!

https://e-mesara.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...