Home / HEADER-NEWS / Ίδρυση νέων Δημοσίων ΙΕΚ

Ίδρυση νέων Δημοσίων ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Αύγουστος 10th, 2014  


DERMENTZOPOULOS

Δημόσιο ΙΕΚ θα αποκτήσει από φέτος η Ορεστιάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της πόλης Βασίλειο Μαυρίδη στο Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, οριστικοποιήθηκαν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν την λειτουργία του ΙΕΚ…

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ορεστιάδας θα λειτουργήσει από το τρέχον διδακτικό έτος 2014-2015.

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δόθηκαν όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή της Ορεστιάδας για την ίδρυση του τοπικού ΙΕΚ.

Έως τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουν καθοριστεί και οι ειδικότητες που θα καλύψει το ΙΕΚ Ορεστιάδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δερμεντζόπουλο ο κ. Βασίλειος Μαυρίδης συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό.

Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη

 

Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού ιδρύονται σε οχτώ περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Αλεξανδρούπολη, ενώ οι υπόλοιπες είναι η Περαία Θεσσαλονίκης, η Ανάβυσσος Αττικής, το Γαλαξίδι, το Άργος, το Ηράκλειο Κρήτης, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Τα εν λόγω ΙΕΚ θα λειτουργούν με ειδικότητες της Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Ν.4186/2013 του υπουργείου Παιδείας ενώ θα προσφέρουν τις ακόλουθες ειδικότητες ανάλογα με το κάθε Ινστιτούτο:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής − Υπηρεσία ορόφων − Εμπορευματογνωσία).
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef).
  • Τεχνικός Αρτοποιός − Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση στα ΙΕΚ θα είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων και επιμερίζεται σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ανά ειδικότητα, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης, ισχύει ο Κανονισμός Σπουδών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) και η εισαγωγή των καταρτιζομένων στα ΙΕΚ πραγματοποιείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11802/27−7−2007 απόφαση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης «Επιλογή καταρτιζομένων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Τ.Ε.Κ. Ο αριθμός των εισακτέων ανά ΙΕΚ και ειδικότητα καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού.

πηγή:https://www.alexpolisonline.com/2014/08/blog-post_42.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...