Home / Featured / Η μελέτη μπαίνει στα ολοήμερα σχολεία

Η μελέτη μπαίνει στα ολοήμερα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 1:11 μμ Αύγουστος 30th, 2014  


oloimero

Πέντε ώρες την εβδομάδα για μελέτη – προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας θα δοθούν στις τέσσερις πρώτες τάξεις των ολοήμερων δημοτικών σχολείων σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας που έχει σταλεί προς τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, θα δοθούν στις 4 πρώτες τάξεις των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα οποία φοιτούν πάνω από 313 χιλιάδες μαθητές, 5 ώρες την εβδομάδα για μελέτη – προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ολοκλήρωση της μελέτης των μαθημάτων, η εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και η ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, στην πρωινή ζώνη του προγράμματος, ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι και να μένει η τσάντα στο σχολείο.
Ακόμα, η στήριξη της ελληνικής οικογένειας με την απαλλαγή της όσον αφορά το διάβασμα των παιδιών, αλλά και η εξασφάλιση επαρκούς ελεύθερου χρόνου στους μαθητές.
Η ενίσχυση της αντισταθμιστικής λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και η ένταξη όλων των μαθητών με την αύξηση των δυνατοτήτων τους για ίσες ευκαιρίες.
Η μεταμεσημβρινή ζώνη να παρέχει ποικίλες δραστηριότητες δημιουργικού χαρακτήρα, αφού οι μαθητές θα είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα.
zougla.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...