Home / Featured / Διευκρινίσεις του ΔΟΑΤΑΠ για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά της Κύπρου

Διευκρινίσεις του ΔΟΑΤΑΠ για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε: 9:06 πμ Αύγουστος 26th, 2014  


ptyxio

Αφορούν τα προγράμματα που προσφέρονται από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου

Διευκρινίσεις έδωσε το ΔΟΑΤΑΠ όσον αφορά την αναγνώριση των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρονται με τη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Κύπρου, ως ισοτίμων προς τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πρέπει απαραιτήτως να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (απόφαση Δ.Σ. 145/14-02-2014), στις οποίες περιλαμβάνεται και η οριστική πιστοποίησή τους από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου (Ε.Α.Ι.Π.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΟΑΤΑΠ με την απόφαση Δ.Σ 145/14-2-2014 είχε ανακοινώσει τα ακόλουθα:

1. Για την αξιολόγηση και αναγνώριση της ισοτιμίας προγραμμάτων ή/και τίτλων σπουδών που παρέχονται από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου, θα πρέπει, όπως προκύπτει από την ερμηνεία των διατάξεων του ιδρυτικού νόμου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 3328/2005, να συντρέχουν σωρευτικά, πέραν των άλλων, και οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Α) Τα ιδρύματα να έχουν λάβει Τελική `Αδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και

Β) Η καταχώριση των προγραμμάτων σπουδών στη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου (ΕΑΙΠ) να είναι οριστική χωρίς την αναμονή περαιτέρω βελτιώσεων.

2. Αίρεται το ομοταγές των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου οι οποίες έχουν κριθεί ως ομοταγείς προς τα Ελληνικά Τ.Ε.Ι., και οι τίτλοι τους δεν θα αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., για τους εγγραφέντες από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

2 Σχόλια

  1. Maria Chatzissavitoglou

    Ενδιαφερομαι να συμμετάσχω στο Φρεντερικ Παν/μιο ως φοιτήτρια μεταπτυχιακού στην ειδική αγωγή. Θα αναγνωρίσει το ΔΟΑΤΑΠ το πτυχίο? Είδα το τη διαφήμιση στο σάιτ σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...