Home / Featured / Δελτίο Τύπου για συναντήσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας στο ΥΠΑΙΘ

Δελτίο Τύπου για συναντήσεις των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας στο ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύτηκε: 4:44 μμ Αύγουστος 7th, 2014  


germgal

Δελτίο τύπου: Ενημέρωση για τις συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας (07.08.2014)

Για όλα τα ζητήματα που αναφέρονται στο Υπόμνημα των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας, είχαν χθες προπαρασκευαστικές συναντήσεις, στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων εν όψει της συνάντησης με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο. Τους εκπαιδευτικούς Γερμανικής Φιλολογίας εκπροσώπησε στη συνάντηση η Γενική Γραμματέας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.ΠΕ Κατερίνα Γκριτζαλιώτη.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΓ ΠΕ) www.apf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ) www.pasykaga.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ) www.aplf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) www.deutsch.gr
     Αθήνα, 06-08-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 06-08-2014 η Πρόεδρος Δ. Μαυροματάκη, εκπροσωπώντας και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Π.Π., η Γ.Γ. Αθηνά Καραθάνου και  η έφορος Σταυρούλα Σκαρτσιούνη του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας (APF FU Grèce),  η Γ.Γ. Κ. Γκριτζαλιώτη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και η Γ.Γ. Άννα Καλουπάκη του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π. είχαν σειρά επαφών με στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να καταθέσουν τις προτάσεις των Επιστημονικών φορέων για την αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.
Στην πολύωρη προγραμματισμένη συνάντηση με την κα Ιφ. Καρτσιώτου, Γραμματέα του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Αλ. Δερμεντζόπουλου, οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν τα άμεσα και επείγοντα αιτήματα του κλάδου, όπως η ίδρυση οργανικών στην Πρωτοβάθμια, οι ώρες διδασκαλίας και η επέκταση της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας και στα  μαθήματα επιλογής στο Λύκειο καθώς και το θέμα των αναθέσεων. Για το θέμα των μετατάξεων και της ίδρυσης οργανικών θέσεων η κα Καρτσιώτου δήλωσε ότι: «Πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα συνολικά στην κατεύθυνση της συμπλήρωσης των κενών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και της υποχρέωσης της Πολιτείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς για σταθερή τοποθέτηση». Το Υπουργείο έχει κάνει  κινήσεις για το διορισμό των διοριστέων εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ του 2008, την επόμενη σχολική χρονιά όμως κυρίως για τις «βασικές» ειδικότητες. Επανεξετάζεται η αύξηση της μοριοδότησης των παραμεθόριων και νησιωτικών  περιοχών και το άνοιγμα των πινάκων για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας. Μέχρι να οριστικοποιηθεί η μοριοδότηση το σύστημα υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές θα παραμένει ανοικτό για τροποποίηση των δηλώσεων προτίμησης.
Οι αναθέσεις μαθημάτων είναι ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει «αντιπαλότητες» ανάμεσα σε ειδικότητες και σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί με καθαρά επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Εξετάζονται επίσης τρόποι για την ενίσχυση της γλωσσομάθειας και την σύνδεση της με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) και μέσω ΕΣΠΑ καθώς και για την αποφυγή δημιουργίας υπερβολικά πολυπληθών  τμημάτων ξένης γλώσσας, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό.
Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν και το σχετικό υπόμνημα εν όψει της συνάντησης με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Αλ. Δερμεντζόπουλο.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι είχαν απρογραμμάτιστη συνάντηση με το σύμβουλο του Υπουργού ΠΑΙ.Θ. κο Δ. Νικηφόρο κατά την οποία κατέθεσαν την ανησυχία των μεταταγέντων συναδέλφων μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού. Διευκρινίστηκε ότι στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους και όχι η έξωση μαθημάτων από την Πρωτοβάθμια.
Συζητήθηκαν επίσης και τα υπόλοιπα θέματα για τα οποία ο κος Νικηφόρος επανέλαβε ότι υπάρχει η πρόθεση για τη λειτουργία των σχολείων προς όφελος των μαθητών και μαθητριών και την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...