Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 22:40


Home / Featured / Αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής με αύξηση ωρών. Φυσική Αγωγή και στο νηπιαγωγείο

Αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής με αύξηση ωρών. Φυσική Αγωγή και στο νηπιαγωγείο

Δημοσιεύτηκε: 2:05 μμ Αύγουστος 1st, 2014  


gym

Την αναβάθμιση του μαθήματος της φυσικής αγωγής εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με ενδεχόμενη αύξηση των ωρών του μαθήματος στο Γυμνάσιο και στη Γ’ Λυκείου. Επίσης, μελετάται η εισαγωγή της φυσικής αγωγής στο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων, χωρίς να είναι σίγουρο ακόμα ότι θα υλοποιηθεί.

Η ενδεχόμενη αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής δεν θα γίνει εις βάρος άλλων μαθημάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώην υφυπουργός κ. Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι “πρέπει για να βρεθούν αυτές οι ώρες, για να είμαστε ειλικρινείς και να μπουν στα σχολεία κάτι πρέπει να κόψουμε. Δεν γίνεται ταυτόχρονα, κανένα άλλο μάθημα να μην κοπεί και να βρούμε τις δύο ώρες που θέλουμε επιπλέον… Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι σαν να τετραγωνίζουμε τον κύκλο”.

Όπως προειπώθηκε, γίνονται μελέτες για την αύξηση των ωρών, ενώ ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε ότι “αυτήν τη στιγμή το ΙΕΠ μας είπε για μια ώρα στη Γ΄ Λυκείου”, τονίζοντας ότι δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια αν δεν έχει τη μελέτη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η εισαγωγή του μαθήματος στα νηπιαγωγεία είναι πιο εύκολη. “Τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ. Δεν μπορείς να πάρεις μισή ώρα από αυτήν την ώρα, παρουσία της νηπιαγωγού, και να γίνει και το μάθημα αυτό που σας λέω, το οποίο θα είναι προφορικό ουσιαστικά; Δείχνει αθλητικά αντικείμενα στα παιδιά για να τα προκαλέσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό”.

“Δε λέμε εμείς ότι θα καταργήσουμε κάποιες ώρες. Άλλοι φόρτωσαν με ύλη που δεν ολοκληρώνεται και άλλοι κούρασαν τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε και να μειώσουμε την ύλη, αλλά και να εκτονώσουμε τα παιδιά μας”, τόνισε μεταξύ των άλλων ο υφυπουργός Παιδείας.

Στην ενίσχυση του μαθήματος της φυσικής αγωγής θα συμβάλλει και ο καθορισμός της ύλης του μαθήματος, ενώ οι γυμναστές θα ενημερώνουν για τις δράσεις που αναλαμβάνουν στα πλαίσια του μαθήματος. Θα δοθεί πρόγραμμα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα το υλοποιούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και αυτό θα αξιολογείται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής. Επίσης, μεταξύ των δράσεων που θα αναπτύξει το υπουργείο Παιδείας είναι οι σχολικοί αγώνες από το δημοτικό και οι αθλοπαιδείες την ώρα της φυσικής αγωγής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Αξίζει να σημειωθεί θα ενταχθούν και οι μαθητές με ειδικές ανάγκες στους σχολικούς αγώνες, ενώ αναμένονται οι προτάσεις της κεντρικής επιτροπής αθλητικών τάξεων, της ΚΕΑΤ για την δημιουργία δύο πιλοτικών αθλητικών σχολείων. Ένα στην Αθήνα, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις, και ένα στην Θεσσαλονίκη, που επίσης ήταν ολυμπιακό κέντρο.

“Αυτή είναι μια πρόταση που ξεκίνησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2015 να την υλοποιήσουμε”, δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...