Home / HEADER-NEWS / Δελτίο Τύπου εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σχετικά με τη δημοσίευση των πινάκων των ανακοινώσεων 8 και 10

Δελτίο Τύπου εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σχετικά με τη δημοσίευση των πινάκων των ανακοινώσεων 8 και 10

Δημοσιεύτηκε: 9:39 πμ Αύγουστος 8th, 2014  


diathesimotita

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 8 & 10

ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΣΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣΤΕ  ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμείς οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/7/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε στην απόλυση) επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Με την δημοσίευση των αλφαβητικών πινάκων διάθεσης των ανακοινώσεων 8/2013 & 10/2014 για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διαπιστώνεται για μια ακόμα φορά ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης, που καταδικάζουν πολλούς «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς σε απόλυση.
Η ανάγνωση των παραπάνω πινάκων δείχνει σωρεία λαθών, αδιαφανείς διαδικασίες και μεθόδευση μεγιστοποίησης του αριθμού των απολύσεων.
Συγκεκριμένα:
  • Μετά από 5 -περίπου- μήνες «επεξεργασία», παραμένουν στους πίνακες διάθεσης συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί, συνάδελφοι που έχουν εξαιρεθεί και συνάδελφοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε άλλη θέση με την ανακοίνωση 6/2013 (δεύτερα πτυχία).
  • Η ανακοίνωση της μοριοδότησης γίνεται σε συνθήκες αδιαφάνειας -χωρίς αναλυτική καταγραφή- και μόνο για όσους φέρονται ως διοριστέοι. Εμφανίζονται μεγάλες διαφορές στη μοριοδότηση σε σύγκριση με τους προγενέστερους πίνακες, ενώ όσοι δεν θεωρούνται διοριστέοι δεν αναφέρονται σε κανένα πίνακα και δεν γνωρίζουν τη νέα μοριοδότησή τους.
  • Δεν ανακοινώθηκε η δυνατότητα ενστάσεων παρ’ ότι προέκυψαν νέοι πίνακες, με νέες συνθήκες κατάταξης από τις διαφορές μοριοδότησης.
  • 200 έως 400 εκπαιδευτικοί δεν καταλαμβάνουν κάποια θέση με αποτέλεσμα, αν δεν προκηρυχθούν νέες θέσεις να οδηγηθούν σε απόλυση.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση που με την ανάλγητη πολιτική της μετά από 13 μήνες ομηρίας και εμπαιγμού, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της διάλυσης της εκπαίδευσης και της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.
Ζητάμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να προκηρυχθούν άμεσα όσες θέσεις απαιτούνται γι αυτό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για τον καθορισμό  των επόμενων δράσεών μας.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

https://diathesimoiekp.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...