Home / Featured / Σήμερα οι αποσπάσεις Α/θμιας έως την Τετάρτη 27/8 της Β/θμιας

Σήμερα οι αποσπάσεις Α/θμιας έως την Τετάρτη 27/8 της Β/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 11:22 πμ Αύγουστος 26th, 2014  


Ypepth

Χιλιάδες τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  η β ανάγνωση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις».

Στο εν λόγω σχέδιο αναμένεται να προστεθεί και η τροπολογία για το άνοιγμα των πινάκων το οποίο δεν θα είναι αναδρομικό, όπως απαιτούσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αλλά θα πραγματοποιηθεί από το σχολικό έτος 2014-15.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των αποσπάσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη, ενώ οι αντίστοιχες αποσπάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  ίσως ανακοινωθούν την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής με ενημερωτικό του σημείωμα κάνει γνωστό ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αποσπάσεων, καθώς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε απόγνωση μετά και τις ελάχιστες μεταθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του κ. Μπράτη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων, καθώς ο διευθυντής του Υπουργού Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση τα λειτουργικά κενά που έστειλαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Από τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Μπράτης προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών σε καθηγητές αγγλικών, καλλιτεχνικών, θεάτρου, μουσικής κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον έτερο αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη τα κενά αθροιστικά σε Α/θμια και δομές ειδικής αγωγής φθάνουν τις 12.000 (9000 γενική εκπαίδευση και  3000 ειδική αγωγή).

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ 2266 2191
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 1368 789
ΑΓΓΛΙΚΩΝ 1122 401
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 993 12
ΘΕΑΤΡΟΥ 807 3
ΜΟΥΣΙΚΗΣ 641 150
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 584 70
ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ 531 813
ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 286 17
ΓΑΛΛΙΚΩΝ 84 62
ΣΥΝΟΛΟ 8682 4508

Πηγή: Αιρετός ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης

Όσον αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών, αυτές εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου και ο αριθμός των προσλήψεων αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλος καθώς επιδίωξη του Υπουργείο είναι η λειτουργία των σχολείων χωρίς κενά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές όπου εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη εκπαιδευτικών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...