Σάββατο, 04/12/2021, 19:09


Home / HEADER-NEWS / Το σχολικό έτος 2015-2016 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Το σχολικό έτος 2015-2016 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε: 8:28 πμ Αύγουστος 5th, 2014  


musicΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της σχολικής υποδομής στην πόλη, κατ’ επέκταση στο Νομό Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Συγκεκριμένα, από το σχολικό έτος 2015-2016 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έχουν ξεκινήσει οι… προεργασίες για την μετατροπή ενός εκ των υφιστάμενων σχολικών μονάδων επιπέδου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης σε Πρότυπο – Πειραματικό.
Οι λεπτομέρειες για τα δυο αυτά προγράμματα συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση εργασίας που είχαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.
Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων ήταν η οριστικοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και η εκκίνηση των απαραίτητων ενεργειών για την λειτουργία Πρότυπου – Πειραματικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη.
Αναφορικά με το Μουσικό Γυμνάσιο, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν οριστικοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο οι απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι ανάλογες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σύσκεψη για τις σχολικές υποδομές στην Αλεξανδρούπολη
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, η έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης προγραμματίζεται από το σχολικό έτος 2015-2016.
Η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει μελλοντικά και την ίδρυση Μουσικού Δημοτικού Σχολείου στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, του πρώτου στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι δημόσια σχολεία με αναβαθμισμένο επίπεδο διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας, εντός ενός ιδιαίτερου μουσικού περιβάλλοντος, το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης χαρισματικών νέων και θα τους καλλιεργήσει ευρύτερα, διαπλάθοντας ώριμα σκεπτόμενους πολίτες με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, διαμορφώνοντας μια νέα –πολιτισμικά εκπαιδευμένη- γενιά.
Το Μουσικό Γυμνάσιο μελετάται, με πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να λειτουργήσει στους χώρους του εμβληματικού για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ήδη υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου έκτασης 800 τ.μ. του παλαιού νοσοκομείου. Σε ό,τι αφορά το Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο, υπάρχει πρόταση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση και λειτουργία του.
Σύσκεψη για τις σχολικές υποδομές στην Αλεξανδρούπολη
Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, εντός αυτής της εβδομάδας, πρέπει να οριστικοποιηθεί ποια από τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες επιπέδου Γυμνασίου, που λειτουργούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, θα μετατραπεί σε Πρότυπο – Πειραματικό, για το οποίο απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Η ίδρυση Πρότυπου – Πειραματικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη θα συμπληρώσει τη λειτουργία του υφιστάμενου Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.
Η υπό μελέτη ίδρυση Προτύπου – Πειραματικού Γυμνασίου στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πανελλαδική επέκταση του δικτύου Προτύπων – Πειραματικών Σχολείων.
ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

Δείτε το βίντεο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου για τους πτυχιούχους των νέων Γεωπονικών Τμημάτων

πηγή:https://www.alexpolisonline.com/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 146 εκπαιδευτικοί, κλάδων ...