Home / HEADER-NEWS / Μόνο 10.000 φοιτητές από τους 180.000 προσπάθησαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

Μόνο 10.000 φοιτητές από τους 180.000 προσπάθησαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Αύγουστος 14th, 2014  


 

aioniosfititisΜόνο 10.000 από τους περίπου 180.000 λιμνάζοντες φοιτητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους καθώς οι υπόλοιποι είναι ανενεργοί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον REAL FM ο κ. Λοβέρδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός λιμναζόντων φοιτητών εντοπίζεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 52.000 φοιτητές εκ των οποίων μόνο οι 2.000 έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η διαγραφή των φοιτητών θα γίνει στις 31 Αυγούστου καθώς τότε λήγει το ακαδημαϊκό έτος δίνοντας απάντηση σε όσους ζητούσαν να διαγραφούν οι φοιτητές  μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι έχει δοθεί αρκετός χρόνος στους φοιτητές που εμπίπτουν στην εφαρμογή του νόμου για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και επεσήμανε ότι οι λιμνάζοντες φοιτητές αλλοιώνουν τα αριθμητικά δεδομένα των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γι αυτό πρέπει να μπει μια τάξη.

Παράλληλα ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο δεν θα δεχτεί τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί του θέματος των διαγραφών των φοιτητών και ανέφερε μεταξύ των άλλων « γιατί να σταματήσουμε τις διαγραφές για μεμονωμένες περιπτώσεις».

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...