Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα αδικίας εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών; (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας)

Το Υπουργείο θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα αδικίας εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών; (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας)

Δημοσιεύτηκε: 4:19 μμ Ιούλιος 17th, 2014  


ypepthtravel

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

Με αφορμή την έκδοση της αναμενόμενης εγκυκλίου που αφορά στην πρόσληψη των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, θεωρούμε πως καθίσταται περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για ψήφιση τροπολογίας του Ν.3848/2010, άρ. 9, παρ.2, (ΦΕΚ 71 Α/19-05-2010), βάσει του οποίου ορίζεται ότι οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3 (ήτοι των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ).

Πρόσφατα, ο νέος υφυπουργός παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα του νομού Μαγνησίας, «Θεσσαλία», (φύλλο 35362 της 6ης/07/2014) πως «δεν προβλέπεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ στο ορατό μέλλον», γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα αδυναμίας εφαρμογής του σχετικού νόμου, ο οποίος χρήζει άμεσης μελέτης και τροποποίησης.

Καλούμαστε λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά, να γίνουμε όχι απλοί παρατηρητές αλλά συμμέτοχοι στην συνεχόμενη, κατάφωρη αδικία εις βάρος όλων όσοι έχουμε υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση ανά την επικράτεια επί σειρά ετών, υπερβαίνοντας συχνά τις δυνατότητές μας, σε περιοχές πρόσληψης μακριά από τον τόπο συμφερόντων μας, με τις γνωστές συνέπειες σε επίπεδο οικογενειακό, ατομικό, οικονομικό και κοινωνικό.

Την ανησυχία όλων έρχεται να ενισχύσει η ‘ελαφρά τη καρδία’ δήλωση από τον προσφάτως τοποθετηθέντα υπουργό κ. Λοβέρδο, ότι προτίθεται να επαναφέρει τον θεσμό της εντοπιότητας στις προσλήψεις των αναπληρωτών αφήνοντας περιθώριο να συμπεράνουμε πως η επαναφορά του θεσμού θα οξύνει τις υπάρχουσες αδικίες στον υφιστάμενο τρόπο πρόσληψης καταστρατηγώντας την αξιολογική σειρά του ισχύοντος πίνακα αναπληρωτών.

Η αδιαφορία της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής μας. Αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα αδικίας εις βάρος των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιτική ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στην κυβερνητική αναλγησία. Επιβάλλεται να μπει τέλος στον εμπαιγμό, να υπερνικηθούν να νομοθετικά προσκόμματα! Ο κλάδος δεν επαιτεί, νοσεί και απαιτεί! Μεταρρυθμίσεις επί της ουσίας, άμεσο ξεκλείδωμα των πινάκων και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας!

Το προσωρινό ΔΣ του υπό σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...