Home / HEADER-NEWS / Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Δερμεντζόπουλου με μέλη Δ.Σ. ενώσεων Ειδικής Αγωγής

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Δερμεντζόπουλου με μέλη Δ.Σ. ενώσεων Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 1:59 μμ Ιούλιος 2nd, 2014  


eidag
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση για θέματα Ειδικής Αγωγής με τον αρμόδιο επί των θεμάτων αυτών Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.
 Στη συνάντηση πήραν μέρος, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α) Σπύρος Στεργιόπουλος, 
ο εκπρόσωπος αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΑμεΑ Ειδικής Αγωγής Βασίλης Καψαλίδης  και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ Βασίλης Βούγιας.
Επίσης συμμετείχε και ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Πατρίκιος.
Συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
 
Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής
Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα των σε διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, με τον αντίστοιχο κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης καιπροέκταση «50», των ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ(Κεραμικής, Χειροτεχνίας, Αγγειοπλαστικής, Μεταξοτυπίας, Βιβλιοδεσίας) και ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δεσμεύθηκε να επανακατατεθεί η Τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων επανασυστήνονται και αίρεται για το προσωπικό των ειδικοτήτων αυτών το καθεστώς διαθεσιμότητας.
Όλα αυτά όμως με την επισήμανση πως υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί αυτό που συνέβη και την πρώτη φορά που κατατέθηκε η επίμαχη Τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή να θέσει veto το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αυτή να αποσυρθεί.
 
Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή
Ο κος Δερμεντζόπουλος σχετικά με το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή μας είπε πως ακόμη είναι υπό διαμόρφωση και πως θα κατατεθεί στη Βουλή στο δεύτερο θερινό τμήμα της και κατά τα φαινόμενα θα ψηφισθεί στα τέλη Αυγούστου.
Επίσης μας ανέφερε πως ακόμα δέχεται προτάσεις επ αυτού.
 
Εγκύκλιοι Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π)
Τελικά, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή που αφορούν στους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, να αποκοπούν από το «σώμα» του σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή και να κατατεθούν εντός ολίγων ημερών στη Βουλή για ψήφιση ως Τροπολογία, σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Αυτό συμβαίνει – και ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ το είχε καταγράψει ως πιθανότητα σε προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα- γιατί αν το σχέδιο νόμου όπως προγραμματίζει το Υ.ΠΑΙ.Θ ψηφισθεί στα τέλη Αυγούστου, βγαίνει εκτός στόχων η έγκαιρη έκδοση των εγκυκλίων πρόσληψης Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α και Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π με τις νέες ρυθμίσεις, όπως είναι η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Έτσι, αν η Τροπολογία για τους Αναπληρωτές κατατεθεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή, οι εγκύκλιοι και των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) θα εκδοθούν έγκαιρα μεν, αλλά με τις όποιες αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης, στους πίνακες κ.λ.π υπάρχουν ή θα υπάρξουν .
 
Πιστώσεις για Ειδική Αγωγή
Επισημάνθηκε στον κο Υφυπουργό η τραγική πενία μονίμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και η εξ ολοκλήρου εξάρτησή της από την πρόσληψη αναπληρωτών για κάλυψη και των στοιχειωδέστερων αναγκών αυτής.
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή ουδέποτε διενεργήθηκε και αυτό πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά  στρατηγικού στόχου για το Υπουργείο Παιδείας, τονίσαμε στον κο Δερμεντζόπουλο. Διότι με ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ  η Ειδική Αγωγή είναι ολοφάνερο πως δεν λειτουργεί.
 
Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Σχετικά με το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π έγινε μια πρώτη ενημέρωση του κου Υφυπουργού και θα ακολουθήσει στο μέλλον ενδελεχέστερη  από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Τέλος, αύριο, Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  με τον Υπουργό Παιδείας κο Ανδρέα Λοβέρδο, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ δια του προέδρου του. Θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των σε διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.
 
Βασίλης Βούγιας
1/7/2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...