Home / HEADER-NEWS / Θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές τη νέα σχολική χρονιά αλλά δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί

Θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές τη νέα σχολική χρονιά αλλά δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί

Δημοσιεύτηκε: 1:45 μμ Ιούλιος 29th, 2014  


mathitedsak9_b2

Χιλιάδες αναπληρωτές και μηδενικοί διορισμοί για τη νέα σχολική χρονιά

Δεν διευκρινίστηκε από τον Υφυπουργός Παιδείας εάν θα ανοίξουν οι πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών

Δεν θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για ακόμη μια χρονιά ενώ τα κενά θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών,  ο Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μόνο ότι θα λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση όσοι πηγαίνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά χωρίς να διευκρινίζει εάν θα ανοίξουν οι πίνακες προϋπηρεσίας όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΟΛΜΕ. Για το θέμα αυτό θα κατατεθεί τροπολογία τις επόμενες ημέρες.

Ο Υφυπουργός επέμενε τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην «Τράπεζα Θεμάτων» αφού δήλωσε στο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ότι «η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί ξεκινώντας από τα στελέχη ενώ δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΟΛΜΕ να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβρη οι εξετάσεις των μετεξεταστέων χωρίς τράπεζα θεμάτων, καθώς και την αλλαγή του τρόπου προαγωγής των μαθητών σύμφωνα με τα ισχύοντα τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το 16% των μαθητών της Α΄ Λυκείου μένουν μετεξεταστέοι (δηλαδή περίπου 14.000 μαθητές)».

Στο θέμα της διαθεσιμότητα-απολύσεων δεν υπήρξε, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, καμία δέσμευση πάνω στα αιτήματά της ενώ ο κ. Δερμεντζόπουλος απέρριψε την πρόταση για  επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γιατί αυτό σημαίνει κατάργηση του νόμου.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των  προκηρύξεων για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ειπώθηκε από την πλευρά του Υφυπουργού ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και θα δοθεί 5νθήμερη προθεσμία για να επιλέξουν όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε δύο πίνακες (πιθανές ημερομηνίες: 4 έως 8 Αυγούστου).

Μετά από αυτό θα αναπροσαρμοστούν οι πίνακες με στόχο να έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τέλος Αυγούστου. Η ΟΛΜΕ τονίζει ότι ο Υφυπουργός δεν δέχθηκε το αίτημά της να ανακοινωθούν πρώτα τα δεύτερα πτυχία ενώ δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο για το αίτημα της επαναπροκήρυξης όλων των θέσεων που δεν θα καλυφθούν, όπως και για την επαναφορά της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών στους οποίους έχει διακοπεί από 22/3/2014. «Είναι σαφές ότι μια τέτοια διαδικασία θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των απολύσεων» υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ κλείνει το δελτίο τύπου της τονίζοντας ότι  «είναι σαφές μετά και τη σημερινή συνάντηση πως κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός δεν φαίνεται να επιλύεται».

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2014-15


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...