Home / HEADER-NEWS / Συστηματικό διάβασμα από νωρίς το μυστικό για τις Πανελλαδικές! (Οι άριστοι των Ιωαννίνων)

Συστηματικό διάβασμα από νωρίς το μυστικό για τις Πανελλαδικές! (Οι άριστοι των Ιωαννίνων)

Δημοσιεύτηκε: 8:49 μμ Ιούλιος 2nd, 2014  


Συστηματικό διάβασμα από νωρίς το μυστικό για τις Πανελλαδικές!

 Μιλούν στον «Π.Λ.» για την επιτυχία και τα όνειρά τους

BATHMOLOGIA APOTELESMATA

• Τελικά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκείνο που θα επιτρέψει σε έναν υποψήφιο να εισαχθεί στη σχολή της προτίμησής του;

Η συστηματική προετοιμασία η οποία ξεκινάει ουσιαστικά από την Α’ Λυκείου, το τακτικό διάβασμα, η κατάλληλη καθοδήγηση από σχολείο και φροντιστήριο και φυσικά η υποστήριξη της οικογένειας, τονίζουν στον «Π.Λ.» τέσσερα Γιαννιωτόπουλα από εκείνα που αρίστευσαν χθες στις Πανελλαδικές, συγκεντρώνοντας από 19.000 μόρια και πάνω στα διάφορα Επιστημονικά Πεδία.

• Η Μαρία – Βεατρίκη Χριστοδούλου, απόφοιτη του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων, συγκέντρωσε μία από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στο Νομό μας, λαμβάνοντας 19.857 μόρια! Το μυστικό της ήταν, όπως λέει, το τακτικό διάβασμα, χωρίς όμως να στερείται και την ξεκούραση, αφού διαφορετικά δεν μπορεί κανείς να αποδώσει. Με την συγκεκριμένη βαθμολογία πιάνει όποια σχολή επιθυμεί. Η ίδια σκέφτεται την Ιατρική, αν και δεν ξέρει ακόμα ποια πόλη θα δηλώσει, χωρίς να αποκλείει τα Γιάννενα.

• Η Ιατρική Ιωαννίνων είναι η πιο πιθανή επιλογή για τον Γιάννη Ντακούμη, απόφοιτο του 4ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, την οποία πιάνει άνετα, καθώς συγκέντρωσε 19.695 μόρια στο Τρίτο Επιστημονικό Πεδίο. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του, το περιγράφει με πολύ σαφή τρόπο: Κυρίως καλή οργάνωση της προετοιμασίας και σωστή αντίληψη για το τι πρέπει να μάθεις και πώς να το μάθεις, ενώ χρειάζεται και η πείρα και προετοιμασία απ’ τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν αρκεί να διαβάσει κανείς μόνο στην Γ’ Λυκείου! Ειδικά μάλιστα στην τελευταία τάξη προ Πανελλαδικών απαιτείται και μια καλή καθοδήγηση από το φροντιστήριο. Για εκείνον αυτό που προέχει πλέον είναι η ξεκούραση και οι διακοπές…

• Έχοντας συγκεντρώσει 19.145 μόρια η Μυρτώ Ράπτη, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Ελεούσας, δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη στον «Π.Λ.», προσθέτοντας πως δεν περίμενε τόσο υψηλή βαθμολογία. Και η ίδια διάβασε κανονικά, όπως λέει, χωρίς ξενύχτια, με συστηματικό όμως τρόπο και με πολλή υπομονή. Προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα δηλώσει στο μηχανογραφικό της, αν και είναι ανάμεσα σε Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικό. Θα το αποφασίσει αμέσως μετά τις διακοπές της που ξεκινούν την Παρασκευή!

• Μια Νομική σχολή είτε αυτή της Αθήνας είτε κάποια άλλη είναι ο στόχος της Μαρίας Γκιόρου – Περιστέρη, απόφοιτης του Λυκείου της Ζωσιμαίας, η οποία σχεδόν άγγιξε τα 19.000 μόρια. Χαρούμενη νιώθει και η ίδια για την βαθμολογία της, αφού, όπως λέει, κόπιασε πολύ, πίστευε ότι θα πάει καλά, όμως τελικά το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Ένα τρίπτυχο απαιτείται για να πάει καλά ένας υποψήφιος στις Πανελλαδικές: Αρκετή μελέτη, πολύχρονη προετοιμασία που ξεκινάει από την Α’ Λυκείου και σωστή εκπαιδευτική επιλογή σε θέμα φροντιστηρίου. Η ίδια πάντως λέει ότι την βοήθησε επίσης όλος ο κοινωνικός της περίγυρος, οικογένεια και σχολείο. Μετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της σκοπεύει να ξεκουραστεί και να πάει διακοπές.

Έκθεση και βαθμοί…

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών και εν αναμονή των βάσεων, εκπαιδευτικοί μιλούν για μια «παγίδα» τη μεγαλύτερη ίσως των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφερόμενοι στο θέμα της φετινής Έκθεσης (τον Ανθρωπισμό), που μπορεί να μοιάζει επίκαιρο και βατό, εύκολο να το αναλύσει ο οποιοσδήποτε μαθητής, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε επίσης, προετοιμασμένος ή μη, να βγει εκτός θέματος χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

Ο «Π.Λ.» απευθύνθηκε σχετικά στην γνωστή Γιαννιώτισσα φιλόλογο Μερόπη Παπαρούση, διευθύντρια του «Σπουδαστηρίου Ελληνικής Γλώσσας», ζητώντας την άποψή της. Όπως μας ανέφερε, «ακόμη και σε μία χρονιά όπου οι βαθμοί καταβαραθρώθηκαν λόγω της δυσκολίας ή της πολυπλοκότητας των θεμάτων, κυρίως στην Έκθεση, υπάρχουν εμφανείς εξαιρέσεις που οφείλονται πρώτον, στην σωστή μελέτη, δεύτερον, στην μακροχρόνια προετοιμασία που ξεκινάει από την Α’ Λυκείου και τρίτον, στην σωστή εκπαιδευτική επιλογή».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...