Σάββατο, 24/07/2021, 14:57


Home / HEADER-NEWS / Ο Συνήγορος του Πολίτη με παρέμβαση του ζητάει την ασφάλιση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΣΔΕ

Ο Συνήγορος του Πολίτη με παρέμβαση του ζητάει την ασφάλιση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 5:49 μμ Ιούλιος 18th, 2014  


SDE

Η παρέμβαση του Συνηγόρου το Πολίτη (8 Ιουλίου 2014) στο ζήτημα της υπαγωγής στο ΙΚΑ χιλιάδων ωρομισθίων εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ανάμεσά τους και αυτά της Κέρκυρας και της Λευκίμμης, ανοίγει το δρόμο ώστε να ασφαλιστούν χιλιάδες καθηγητές οι οποίοι μέχρι σήμερα απασχολούνταν έως και 15 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Σε επιστολή που μας κοινοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη με ημερομηνία 8/7/2014 ζητεί τροποποιήσεις της διάταξης του άρθρου 31 του ν. 4186/2013 ώστε να προστεθούν και οι παρέχοντες εκπαιδευτικό έργο με σύμβαση στα Σ.Δ.Ε. στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Επίσης ζητείται να αποσαφηνιστεί πλήρως το ζήτημα της υπαγωγής στην ασφάλιση στο ΙΚΑ των εκπαιδευτών των δημοσίων ΙΕΚ και επισημαίνεται ότι η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ και των καθηγητών του ΣΔΕ υπό τους όρους του άρθρου 31 του ν. 4186/2013 υπαγορεύεται από τους ίδιους λόγους που αιτιολόγησαν και την υπαγωγή των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ.

Η επιστολή η απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας. τη ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη Διοίκηση του ΙΚΑ και κοινοποιείται στο Ινστιτούτο Διαβίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τα προβλήματα των εκπαιδευτών ενηλίκων είναι λίγο πολύ γνωστά: Ανασφάλιστη εργασία, καθυστέρηση στις πληρωμές, αβέβαιο εργασιακό μέλλον, άσχημες εργασιακές συνθήκες, υποστελέχωση, κλπ.

Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη είναι σαφώς θετική και αν εφαρμοστεί θα βάλει τέλος σε ένα ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς: της ανασφάλιστης εργασίας εντός του Δημοσίου.

Μάριος Μαγιολαδίτης Εκπαιδευτής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...