Home / HEADER-NEWS / Ο πρόεδρος του ΙΕΠ μιλάει για την Τράπεζα Θεμάτων

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ μιλάει για την Τράπεζα Θεμάτων

Δημοσιεύτηκε: 5:53 μμ Ιούλιος 4th, 2014  


TRAPEZA_THEMATWN

Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων της Β Λυκείου  θα δοθούν έγκαιρα, στις αρχές του διδακτικού έτους. Θα δουλεύουν οι σχετικές ομάδες όλο το καλοκαίρι, προκειμένου αυτό να επιτευχθεί στην ώρα του.

Α. Φέτος διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν τα ποσοστά όσων έγραψαν κάτω από τη βάση που σημαίνει στην πράξη βελτίωση της επίδοσης των μαθητών. Ένας, λοιπόν, ακόμη μύθος κατέπεσε.

Β. Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα ενθαρρύνει, αλλά αντιθέτως θα αποθαρρύνει την προσφυγή μαθητών στα φροντιστήρια, γιατί έχοντας ο μαθητής τα θέματα που θα εξεταστεί (καθώς και τις λύσεις που με τη βοήθεια του δασκάλου του θα διερευνήσει και θα αφομοιώσει κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους) δεν θα χρειάζεται να καταφύγει σε εξωσχολική βοήθεια με την «ιδέα» ότι έτσι θα «πιάσει» τα θέματα ή θα μάθει άγνωστα ή και απρόβλεπτα ακόμη θέματα, που δεν του πρόσφερε το σχολείο, αλλά υπήρχε ενδεχόμενο να εξεταστεί, όταν δεν υπήρχε ο θεσμός της Τράπεζας.

Γ. Εάν η διαδικασία της μάθησης μετατραπεί σε αποστήθιση απαντήσεων σε κάποιες χιλιάδες ερωτήσεις που θα περιλαμβάνονται στην Τράπεζα, θα τυποποιηθεί-φροντιστηριοποιηθεί και το σχολείο,  θα  έχει αλλοιωθεί παντελώς ο χαρακτήρας και ο σκοπός δημιουργίας της Τράπεζας. Και εάν συμβεί αυτό, καλύτερα να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

Δ. Εάν όλη η εξεταστέα ύλη καλύπτεται και αφομοιώνεται μέσα στο σχολείο από όλους τους μαθητές, ποιος είναι ο λόγος να καταφύγει ο μαθητής στο φροντιστήριο; Το φροντιστήριο βρίσκει έδαφος επέκτασης, όταν δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο.

https://dictyo.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...