Home / HEADER-NEWS / Μόνιμους διορισμούς και αναγνώριση προϋπηρεσίας ζητά η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π. Ε.

Μόνιμους διορισμούς και αναγνώριση προϋπηρεσίας ζητά η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π. Ε.

Δημοσιεύτηκε: 2:11 μμ Ιούλιος 19th, 2014  


daskalos

Η καταγραφή των οργανικών κενών, που υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε πανελλαδικό επίπεδο,  δείχνει πως το Δημόσιο Σχολείο συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται διαρκώς από την κυβερνητική πολιτική, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών- με εξαίρεση. Στην Εκπαίδευση δεν έχουν καν εφαρμόσει το 1 προς 5 των Μνημονίων.

Η βάση του Κλάδου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και η ΔΟΕ θα πρέπει να αναδεικνύουν καθημερινά τη «γύμνια» που επικρατεί από τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Στην Εκπαίδευση δεν έχουν καν εφαρμόσει το 1/5 των Μνημονίων.

Ο Κλάδος πρέπει να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων και την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται «α λα καρτ» μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν απάντησε επί της ουσίας στο θέμα αυτό και αρκέστηκε πως θα το εξετάσει.

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε «χορτάσει» από λόγια και υποσχέσεις υπουργών αλλά και ορισμένων συνδικαλιστών που «μπαινοβγαίνουν» στα γραφεία του Υπουργείου.

Είναι αδιανόητο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μην αναγνωρίζεται από την Πολιτεία η υπηρεσία τους. Η ΔΟΕ, λοιπόν, οφείλει να παρέμβει πιο πιεστικά και μεθοδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα εν  όψη  της εγκυκλίου και της κατάρτισης του πίνακα αναπληρωτών για το 2014-2015.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

https://www.e-mesara.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...