Home / HEADER-NEWS / Μαζικές προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στα σχολεία

Μαζικές προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Ιούλιος 15th, 2014  


daskala

Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών φέρνουν τα κενά στα σχολεία

Οι 2.000 από τις συνολικές θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού

H απροθυμία των αναπληρωτών να υπηρετήσουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας στην επαναφορά του κριτηρίου της εντοπιότητας όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ στη ΝΕΡΙΤ.

Όπως μας ενημέρωσαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, η ρύθμιση της εντοπιότητας εκτός απροόπτου θα εφαρμοστεί  από το σχολικό έτος 2014-2015 ενώ η εγκύκλιος πρόσληψης των αναπληρωτών αναμένεται τέλη της τρέχουσας εβδομάδας με αρχές της επόμενης.

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε αναφορά και στο μεγάλο πρόβλημα των κενών που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών, πρόβλημα που επιδεινώνεται από τον μικρό αριθμό των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε προς τη ΔΟΕ την ύπαρξη αυξημένων αναγκών αναπληρωτών, εκ των οποίων οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, «στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος να προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς».

Ο Γενικός Γραμματέας, με τη σειρά του, ανέφερε ότι «όντως ο αριθμός των αναπληρωτών που έχουμε δεν επαρκεί και προσπαθούμε με διαφόρους τρόπους να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα. Πιστεύω τις επόμενες εβδομάδες να το έχουμε τακτοποιήσει. Ήδη έχουμε επαφές και με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Μεταρρύθμισης) για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Γίνονται πάντως όλες οι προσπάθειες για να μην έχουμε κενά και με βασική ενέργεια την αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών».

Η ΔΟΕ, σε δελτίο Τύπου της, μετά τη συνάντηση με τον κ. Δερμεντζόπουλο, τονίζει ότι διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δεν θα αντικατασταθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί. Μόλις δυο χιλιάδες (2.000) αναπληρωτές έχουν εγκριθεί για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό να καλύψουν τις πολλαπλάσιες ανάγκες που θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ακόμα αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, υπογραμμίζει η ΔΟΕ, ενώ δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας το άνοιγμα των πινάκων, οι οποίοι έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέα προϋπηρεσία στις 30-6-2010 ,χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...