Home / HEADER-NEWS / Κλειδωμένοι θα παραμείνουν οι πίνακες αναπληρωτών

Κλειδωμένοι θα παραμείνουν οι πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:27 μμ Ιούλιος 23rd, 2014  


daskalos-kentriki

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εγκύκλιος πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr. Παράλληλα δεν υπήρξαν εξελίξεις όσον αφορά το ξεκλείδωμα των πινάκων και δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από τις 30-6-2010 και έπειτα. Το Υπουργείο Παιδείας εξέτασε διάφορα σενάρια για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας χωρίς όμως να καταλήξει κάπου.

Όσον αφορά τα δυσπρόσιτα σχολεία και την στελέχωση τους με τους αναπληρωτές, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η ιδέα της εντοπιότητας και προωθείται ρύθμιση που δεν θα αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές να διεκδικήσουν εργασία σε ένα δυσπρόσιτο σχολείο εφόσον το επιθυμούν. Εξετάζεται το σενάριο οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν δυσπρόσιτα σχολεία και σε περίπτωση που σε κάποιο σχολείο δεν παρουσιαστεί ο εκπαιδευτικός που έχει προσληφθεί μέσα από την κύρια φάση αναπληρωτών, να καλείται αυτός που έχει δηλώσει το συγκεκριμένο σχολείο. 

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία του αναφορά στο θέμα της στελέχωσης των δυσπρόσιτων σχολείων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα μοριοδοτείται η επιλογή να διδάξει κάποιος σε δυσπρόσιτα σχολεία και για το λόγο αυτό θα κατατεθεί σχέδιο νόμου μέσα στην εβδομάδα. 

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...